Omul de afaceri Radu Lucianu preia 55% din acțiunile Romprim și este numit noul Director General al companiei

Omul de afaceri Radu Lucianu preia 55% din acțiunile Romprim și este numit noul Director General al companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2018

Omul de afaceri Radu Lucianu a preluat un prim pachet de 55% din acțiunile Romprim SA, producător de autospeciale. Odată cu achiziția pachetului majoritar, Radu Lucianu a fost numit Director General al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile au fost preluate în urma unei oferte publice lansată în luna noiembrie 2017. Prin transferul pachetului majoritar, activitatea de producție și activele companiei trec în administrarea unei echipe de management cu experiență vastă în domeniul privat, condusă de Lucianu. Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul industrial, administrarea afacerilor, investiții și dezvoltare imobiliară, Radu Lucianu își extinde astfel operațiunile și către domeniul de producție. În paralel, va continua activitățile pe piața imobiliară, prin intermediul companiei Capital Property Advistors, pe care a fondat-o în 2011.

„Romprim este companie care a avut un rol instrumental în formarea mea profesională. Imediat după terminarea facultății am intrat în echipa Romprim, unde, timp de 6 ani am participat la etape importante în procese de producție și proiecte variate. Mă bucur să revin din poziția de Director General și sa îmi aduc contribuția la dezvoltarea companiei și diversificarea activităților acesteia, prin prisma experienței pe care am acumulat-o de-a lungul timpului”, a declarat Radu Lucianu, Director General al Romprim.

Huawei a lansat în Europa un smartphone la jumătate de preț față de telefoanele premium ale Samsung și Apple CITEȘTE ȘI Huawei a lansat în Europa un smartphone la jumătate de preț față de telefoanele premium ale Samsung și Apple

Romprim numește un nou Consiliu de Administrație

Acționarii Romprim au aprobat luni, 14 mai, 2018, numirea lui Adrian Crețoiu, Adrian Mihăilă și Alexandru Stancov, în Consiliul de Administrație (CA) al companiei. Modificarea în structura acționariatului, care se înscrie în seria de schimbări menite să simplifice și să eficientizeze structura de management a companiei, a fost anunțată în cadrul Adunării Generale Extraordinare și Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Romprim, de la începutul acestei săptămâni. Cei trei noi membrii ai CA-ului au o experiență vastă în domeniul privat național și internațional, cu accent pe administrarea și dezvoltarea afacerilor, consultanță financiară și imobiliară.

“Perioada următoare va fi marcată de o serie de acțiuni strategice ce vizează diversificarea, creșterea și retehnologizarea Romprim. Printre prioritățile noastre se numără și stabilizarea rezultatelor companiei, precum și stoparea pierderilor operaționale în următorii ani, cu scopul de rămâne competitivi și de a ne asigura o creștere firească în viitor”, a adăugat Radu Lucianu.

Cu o experiență de peste 50 de ani în carosarea vehiculelor pentru transporturi speciale, vehicule destinate gospodăriei urbane și fabricarea pieselor de rezervă, Romprim este cel mai mare producător de autospeciale din România și unicul producător de autospeciale pentru stins incendii de pe piața internă.

Compania are în desfășurare parteneriate în domeniul carosărilor pentru diverse autoșasiuri produse de companii precum Roman Brașov, Peugeot, Dacia, Renault, Iveco, DAF, Nissan sau MAZ.

viewscnt
Afla mai multe despre
romprim
radu lucianu