Paravion se extinde în SUA, Orientul Mijlociu și sud-estul Asiei

Paravion se extinde în SUA, Orientul Mijlociu și sud-estul Asiei
scris 25 apr 2016

Paravion, cea mai mare agenție de turism online din România, cu afaceri de 46 de milioane de euro anul trecut și una dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, intră pe piețele din Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu și sud-estul Asiei. Reprezentanții companiei estimează că extinderea va genera, în 2017, circa 25% din cifra de afaceri consolidată, pe grup, a Paravion.

Noile piețe pe care va intra agenția sunt SUA, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Indonezia, Filipine, Malaezia și Taiwan. Paravion este deja prezentă în toate țările din zona euro prin site-ul paravion.uk.com, cu care am înregistrat creșteri în primul trimestru din 2016, față de perioada similară a anului trecut: 580% în trafic și 840% în număr de tranzacții.

"Pentru că tehnologia ne permite acum replicarea ușoară a business-ului și în alte țări, am decis să lansăm, simultan, pe toate piețele noi, site-ul www.paraviontour.com. Am optat pentru extinderea în SUA, Orientul Mijlociu și Asia datorită gradului de adopție a limbii engleze în rândul clienților, dar și pentru că aici există o preferință pentru dolar american, ca monedă de plată”, a declarat luni într-un comunicat Remus Vișan, Managing Director Paravion.

Paravion: Românii care merg de Paște în străinătate preferă Praga, Viena și Roma CITEȘTE ȘI Paravion: Românii care merg de Paște în străinătate preferă Praga, Viena și Roma

Lansarea site-ului paraviontour.com este estimată să aibă loc până la finalul lunii aprilie, iar suportul va fi asigurat în limba engleză de către echipa de call-center din România. Plățile pe site se vor face în dolari americani. În ceea ce privește impactul extinderii asupra business-ului Paravion, Remus Vișan estimează că noile piețe vor contribui cu 25% la cifra de afaceri a anului 2017.

Paravion este prezentă pe piața europeană de turism în țări ca Marea Britanie, Spania, Ungaria, Bulgaria sau Cipru, și are agenți de turism vorbitori de engleză, italiană, maghiară, bulgară, turcă, greacă și spaniolă. Agenția activează din 2015 și în Turcia, sub brandul Bavul.com, achiziționat de la gigantul Turkcell, liderul pieței telecom din această țară.

Anul trecut, veniturile companiei s-au ridicat la 46 milioane euro. Paravion este cea mai mare agenție de turism online din România și operează pe mai multe piețe din Europa de Est și în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacanțe, închirieri auto și hotel. Cel mai important concurent pe piața românească este Vola.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
paravion
extindere
sua
orientul mijlociu
asia