80% dintre chiriașii din America nu-și permit să locuiască aproape de locul de muncă

80% dintre chiriașii din America nu-și permit să locuiască aproape de locul de muncă
scris 15 iul 2018

Creșterea prețurilor în marile metropole americane îi ține pe lucrători departe. Doar 16,7% spun că locuiesc aproape de locul de muncă și majoritatea nu sunt dispuși să aloce mai mulți bani pentru a se muta aproape de serviciu.

Companii precum McDonald’s și General Electric și-au mutat recent sediile din periferii către centrele urbane cu zone trendy cu scopul de a-și atrage tinerii cu talente în domeniul IT. Problema este că aceștia nu-și pot aduce casele din suburbii cu ei, comentează ironic Zero Hedge. Portalul financiar prezintă un sondaj realizat de blogul imobiliar RentCafe, potrivit căruia doar 16,7% dintre cei 2.000 de respondenți au spus că locuiesc într-un loc ideal din punct de vedere al amplasamentului față de locurile de muncă.

Sunt prețurile cele care îi țin departe pe salariați de locuințele din centru. Chiria medie lunară este de 1.650 de dolari pentru locuințele din zone dezirabile și de 1.211 dolari pe lună în zone mai slab cotate, conform companiei de cercetare în real estate Yardi Matrix.

FOTO Ofertă pe piață: Residence Arc de Triomphe, primul hotel butique-hotel construit în București, și Residence Domenii Plaza au fost scoase la vânzare CITEȘTE ȘI FOTO Ofertă pe piață: Residence Arc de Triomphe, primul hotel butique-hotel construit în București, și Residence Domenii Plaza au fost scoase la vânzare

Ecartul de 400 dolari este mult mai mult decât sunt dispuși americanii să plătească. Conform sondajului citat, 16,4% dintre respondenți afirmă că nu sunt dispuși să dea nici măcar 1 dolar în plus pentru a se muta mai aproape de serviciu. 43,2% dintre salariați susțin că ar da până la 100 dolari ca să fie nu foarte departe de locul de muncă, iar cei care sunt gata să suplimenteze suma la 200 dolari reprezintă 18,9% din eșantion.

Numai 4,4% dintre lucrători ar aloca pentru chirie sume cuprinse între 251 de dolari și 500 de dolari, iar sume peste reperul de 500 de dolari au indicat numai 0,5% dintre respondenți. 

Mediul de afaceri încearcă să arbitrajeze aceste neajunsuri. Astfel, există un veritabil „boom” în construcții pentru zonele preferate de consumatori. Conform RentCafe, în cele 50 de orașe în care a fost realizat sondajul, sunt în construcție nu mai puțin de 100.000 de unități locative în destinațiile dezirabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
case
locuinte
balon imobiliar
sua
america