Afacerile Elis Pavaje au urcat anul trecut cu o treime, până la 32 de milioane de euro

Afacerile Elis Pavaje au urcat anul trecut cu o treime, până la 32 de milioane de euro

Familia Goța, proprietarul Elis Pavaje

scris 6 iun 2016

Compania Elis Pavaje, deținută de Emil Elisiu Goța și de Vasile Goța, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 143,9 milioane de lei (32,4 milioane de euro), în creștere cu aproape 30% față de vânzările de 110,8 milioane de lei (25 de milioane de euro) raportate pentru 2014, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor Publice.

Și profitul a crescut anul trecut cu 35%, de la 4,8 milioane de lei (1,1 milioane de euro) în 2014, la 6,5 milioane de lei (1,5 milioane de euro) anul trecut.

Compania avea anul trecut 289 de angajați, cu circa 50 mai mulți decât în 2014.

”Anul 2016 se anunță a fi un an mai bun decât 2015 în ceea ce privește piața amenajărilor exterioare. Această estimare este făcută pe baza a doi factori majori: reducerea de TVA ce urmează a fi aplicată la începutul anului 2016 și creșterea investițiilor în proiecte private și publice. Estimăm o creștere între 5%-10% pentru anul următor”, explica Emil Goța la finalul anului trecut, într-un interviu pentru Porfit.ro.

Piața de pavaje era estimată anul trecut la circa 110 milioane de euro.

Producătorul din Alba Iulia a fost înființată în urmă cu 25 de ani și în această perioadă a vândut 11 milioane de metri pătrați de pavele și peste 11 milioane de metri liniari de borduri.

Producătorul țiglelor metalice Wetterbest a avut vânzări de 30 de mil.lei în primele patru luni ale anului CITEȘTE ȘI Producătorul țiglelor metalice Wetterbest a avut vânzări de 30 de mil.lei în primele patru luni ale anului

Elis Pavaje are în prezent două unități de producție, care asigură un volum de peste 8.000 metri pătrați pe zi, iar produsele companiei sunt disponibile la nivel național cu ajutorul a peste 150 de parteneri (distribuitori locali sau magazine de bricolaj), precum și în cele două showroom-uri proprii din Petrești (Alba) și Stoenești (Prahova).

Printre proiectele la care a participat se numără amenajarea exterioară a Shopping City Sibiu, modernizarea centrului vechi al municipiului Alba Iulia, reamenajarea Esplanadei din Pașcani, amenajarea exterioară a Sălii Polivalente din Cluj și a Cluj Arena.

„Elis Pavaje a început ca o mică afacere de familie în 1991, cu câteva modele importate din Germania. În cei 25 de ani de activitate am investit în dezvoltare cea mai mare parte a profitului obținut, aprox 30 milioane de euro, iar faptul că suntem lideri pe piața de pavaje de atâta timp ne certifică strategia de dezvoltare”, a declarat Emil Goța, director general al Elis Pavaje.

Portofoliul de produse Elis Pavaje cuprinde o gamă variată de pavaje: peste 125 de modele de pavele rezidențiale și industriale, dale pentru terase, borduri, rigole, blocheți și produse ornamentale din beton (palisade, jardiniere, blocuri de zid, elemente de treaptă, garduri și plăci de soclu).

viewscnt
Afla mai multe despre
elis pavaje
pavele
rezultate financiare 2015