Alex Morar, unul dintre cei mai bine plătiți români, trece de la veniturile uriașe ca manager al NEPI Rockcastle la propria afacere

Alex Morar, unul dintre cei mai bine plătiți români, trece de la veniturile uriașe ca manager al NEPI Rockcastle la propria afacere
scris 7 ian 2022

Alex Morar (38 de ani) demisionează în 1 februarie 2022 din poziția de CEO al NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar prezent în România, după ce a ocupat această poziție timp de șase ani și jumătate. El a transmis Profit.ro că își va face propria afacere într-un domeniu conex sectorului imobiliar.

Chiar dacă a fost cel mai tânăr director din cadrul NEPI Rockcastle, el a fost cel mai bine plătit angajat. De altfel, veniturile încasate de  în 2019 l-au plasat în vârful clasamentului cu cei mai bine plătiți manageri din imobiliare, realizat de Profit.ro. El a avut atunci o remunerație de peste 2,6 milioane euro, cu circa 55% peste veniturile încasate în 2018. Totuși, în 2020, anul izbucnirii pandemiei de COVID-19, veniturile sale au scăzut cu aproape 70%, până la 810.000 de euro.

Salariul de bază a lui Morar a fost de 600.000 de euro în 2020, mai mare față de 580.000 de euro, cât era un an mai devreme, însă bonusul de performanță a scăzut la doar 60.000 de euro, iar premiul de performanță la doar 150.000 de euro.

Cu câteva zile înainte de plecarea din companie, Alex Morar a declarat, pentru Profit.ro, că își va face propria afacere într-un domeniu conex sectorului imobiliar. El va rămâne, în continuare, cu acțiunile acumulate în cadrul NEPI Rockastle, a căror valoare depășește 8,2 milioane de euro.

Topul celor mai mari tranzacții imobiliare din 2021. Noul an aduce prețuri crescute pentru proprietățile care s-au dovedit rezistente la șocul pandemiei CITEȘTE ȘI Topul celor mai mari tranzacții imobiliare din 2021. Noul an aduce prețuri crescute pentru proprietățile care s-au dovedit rezistente la șocul pandemiei

Alex Morar a fost angajatul NEPI și, ulterior, NEPI Rockcastle timp de 15 ani, încă de la fondarea companiei, și a ajuns să gestioneze proprietăți cu o valoare de 5,8 miliarde de euro, distribuite în 9 țări, practic cel mai mare portofoliu de retail din Europa Centrală și de Est. El și-a început cariera în cadrul băncii de investiții Julius Baer din New York și ulterior s-a alăturat companiei de audit și consultanță Deloitte România, unde l-a cunoscut pe Martin Slabbert, cel care a pus bazele New Europe Property Investments (NEPI) în 2007.

Pentru a prelua funcția lui Alex Morar, NEPI Rockcastle l-a adus în companie pe Rudiger Dany. Acesta cunoaște România din poziția de managing director pe care a avut-o în 2008-2010 în cadrul dezvoltatorului german de malluri ECE Projektmanagement, companie care nu a avut însă rezultate pe piața locală. Dany a fost angajat de NEPI Rockcastle în momentul anunțului demisiei lui Alex Morar, în iulie 2021, inițial pe poziția de director operațional, iar acum are rolul de CEO interimar, până în 1 februarie, când va devenit titluar pe funcție.

Odată cu Alex Morar a plecat și numărul doi în companie, Mirela Covasa, care ocupa poziția de director financiar. În locul ei a fost promovată Eliza Predoiu, care era director financiar adjunct din decembrie 2018.

Cele 19 mall-uri din România ale sud-africanilor de la NEPI Rockcastle le-au adus în 2020 peste 160 milioane euro, cu 11% sub rezultatul anului anterior, însă au rămas liderii detașați ai acestui sector imobiliar. Cel mai valoros activ local al grupului este Mega Mall, care în 2020 a avut afaceri de 21,8 milioane euro, ce i-a asigurat locul 4 în topul mall-urilor cu cele mai mari afaceri din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
alex morar
nepi rockcastle
demisie