ANCPI a eliberat online peste 53.000 de extrase de carte funciară în luna octombrie

ANCPI a eliberat online peste 53.000 de extrase de carte funciară în luna octombrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2018

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat marți că a eliberat online, în luna octombrie, peste 53.000 de extrase de carte funciară, de două ori și jumătate mai mult față de luna octombrie a anului trecut, când utilizatorii platformei epay.ancpi.ro au solicitat aproximativ 21.000 de extrase.

Urmărește-ne și pe Google News

În octombrie, pe platforma www.epay.ancpi.ro au fost înregistrați peste patru mii de utilizatori care au plasat peste 35.000 de comenzi și au plătit 1,142 milioane de lei pentru serviciile oferite de ANCPI online, respectiv pentru eliberarea extraselor de carte funciară pentru informare și a extraselor de carte funciară pentru autentificare, scrie News.ro.

Mega Image a început să distribuie clienților carduri de fidelitate. După înregistrare, clientul va primi o reducere de 10% la prima cumpărătură CITEȘTE ȘI Mega Image a început să distribuie clienților carduri de fidelitate. După înregistrare, clientul va primi o reducere de 10% la prima cumpărătură

”În prezent, numărul de imobile înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru și carte funciară este de aproximativ 12 milioane, reprezentând tot atâtea cărți funciare. Cifra reprezintă aproape 30% din numărul total estimat de imobile din România”, se arată în comunicat.

Extrasul de carte funciară pentru informare eliberat online de platforma epay.ancpi.ro costă 20 de lei. Extrasul de carte funciară pentru autentificare costă 40 de lei și poate fi solicitat doar de către notarii publici în vederea întocmirii actelor notariale prin care se transmite, se modifică sau se constituie un drept real imobiliar, potrivit ANCPI. Pe perioada valabilității acestuia nu se pot efectua înscrieri în cartea funciară, cu excepția celei pentru care a fost solicitat extrasul.

”Documentele solicitate online sunt eliberate pe loc dacă actele respective sunt disponibile în format electronic. În situația în care cartea funciară nu este introdusă în sistemul electronic, angajații oficiilor de cadastru și publicitate imobiliară fac conversia documentului în format electronic și îl expediază solicitantului”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancpi
carte funciara