Bruxelles-ul dă undă verde tranzacției prin care fondul chinez CIC preia compania europeană de logistică a Blackstone, inclusiv proprietățile din România

Bruxelles-ul dă undă verde tranzacției prin care fondul chinez CIC preia compania europeană de logistică a Blackstone, inclusiv proprietățile din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 sep 2017

Comisia Europeană a autorizat tranzacția de 12,25 miliarde de euro prin care fondul suveran chinez China Investment Corporation (CIC) preia de la Blackstone compania paneuropeană de logistică Logicor, inclusiv activele din România. Este cea mai mare tranzacție din piața de logistică la nivel mondial și a doua ca mărime din sectorul imobiliar european.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul american de investiții Blackstone, reintrat anul trecut pe piața de logistică din România după achiziția de la Immofinanz a unui portofoliu de depozite cu o suprafață de peste 100.000 metri pătrați, a încheiat, în luna iunie, un acord cu China Investment Corporation pentru vânzarea Logicor în schimbul sumei de 12,25 miliarde de euro.

Platforma Hidromecanica Brașov, companie în faliment după 135 de ani de activitate, a fost cumpărată de Bilka cu 4 milioane euro sub prețul inițial al licitației CITEȘTE ȘI Platforma Hidromecanica Brașov, companie în faliment după 135 de ani de activitate, a fost cumpărată de Bilka cu 4 milioane euro sub prețul inițial al licitației

Aceasta este cea mai mare tranzacție de până acum din piața mondială de logistică. Totodată, potrivit datelor Dealogic, achiziția Logicor este a doua cea mai mare din sectorul european imobiliar și a patra cea mai mare preluare a unei companii străine de un investitor chinez.

Blackstone Real Estate a înființat Logicor în 2012. Compania de logistică și distribuție, cu sediul la Londra, administrează un portofoliu de 13,6 milioane metri pătrați de spații și terenuri în 17 țări, inclusiv în România, unde deține antrepozite în patru parcuri logistice, cu o suprafață închiriabilă de peste 100.000 metri pătrați, precum și terenuri care se întind pe mai mult de o sută de hectare.

Anterior achiziției portofoliului de logistică al Immofinanz, Blackstone a mai deținut în România, prin intermediul companiei de real-estate Valad Europe, trei parcuri logistice lângă București. Blackstone a renunțat la Valad Europe la începutul lui 2015.

Cu sediul la Beijing, China Investment Corporation este un fond suveran chinez responsabil cu administrarea unei părți din rezerva valutară a Chinei. La finele anului 2015, fondul consemna active totale de peste 810 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
logicor
cic
blackstone
preluare
antrepozite