Campus privat: Cererea de spații de cazare pentru studenți a crescut cu 15% înainte de începerea noului an școlar

Campus privat: Cererea de spații de cazare pentru studenți a crescut cu 15% înainte de începerea noului an școlar
scris 17 sep 2021

Cererea de spații de cazare a crescut cu 15% înainte de începerea noului an școlar, iar gradul de ocupare este estimat să revină în perioada următoare la nivelurile înregistrate în 2019, arată datele West Gate Studios, campus privat cu o capacitate de cazare pentru 1.600 de studenți.

"Începerea unui nou an școlar în context pandemic îi obligă pe studenți să caute locuri mai sigure de cazare pentru perioada studiilor universitare, iar campusurile private devin în acest context o opțiune tot mai căutată. Cererea de spații de cazare în West Gate Studios, primul și cel mai mare campus privat din România cu o capacitate de cazare pentru 1.600 de studenți și tineri profesioniști, a crescut cu 15% înainte de începerea noului an școlar, iar gradul de ocupare este estimat să revină în perioada următoare la nivelurile înregistrate în 2019", arată datele companiei.

ULTIMA ORĂ Incidența îmbolnăvirilor de COVID-19 a trecut de 2 în București. Ce restricții intră în vigoare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Incidența îmbolnăvirilor de COVID-19 a trecut de 2 în București. Ce restricții intră în vigoare

„Pandemia nu a fost ușoară nici pentru studenți sau pentru tinerii aflați la început de carieră. Primul an universitar după Covid-19 a schimbat modul lor de a învăța și de a socializa, iar acum, la începerea unui nou an școlar în care vor urma cursuri cu predare fizică, în sălile de clasă, tot mai mulți caută soluții pentru a-și proteja sănătatea cât timp locuiesc departe de casă. Opțiunile sunt însă subdimensionate în raport cu cererea”, explică Cristian Slave, general managerul campusului West Gate Studios și unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites dezvoltate de Genesis Property.

Campusul privat situat în West Gate Business District cuprinde 800 de garsoniere și apartamente cu o capacitate totală de 1.600 de locuri, iar studenții au acces la piscină, sală de fitness, un spațiu de evenimente, un restaurant, o bibliotecă, parcare, curățătorie sau la servicii medicale private.

“Componenta offline a vieții de student este foarte importantă în a pregăti viitorii profesioniști de pe piața muncii. Nu putem avea medici, ingineri, arhitecți sau avocați buni fără ca aceștia să aibă o experiență relevantă în viața reală, atât pe plan educațional, în stadiul de învățare și practică, dar și în plan profesional, la început de carieră”, a mai spus Cristian Slave.

Genesis Property este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de birouri de clasa A din România, având o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară. Compania deține și administrează peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A, în clădirile Novo Park și West Gate Business District din București.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

viewscnt
Afla mai multe despre
campus privat
studenti
chirii
west gate studios