CNAIR a finalizat documentația pentru cele două capete ale autostrăzii Pitești-Sibiu

CNAIR a finalizat documentația pentru cele două capete ale autostrăzii Pitești-Sibiu
scris 26 iun 2017

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a finalizat documentatia pentru cele două capete ale autostrăzii Pitești-Sibiu, considerate de specialisti cele mai ușor de realizat, deoarece sunt singurele care nu traversează munții, valoarea celor două contracte fiind estimată la 3,1 miliarde lei (679 milioane euro), cu TVA.

Autostrada Pitești-Sibiu, parte din Autostrada București-Nădlac (A1) ar permite traficul neîntrerupt pe autostradă între Capitală și frontiera cu Ungaria, arată news.ro.

Autostrada de circa 123 kilometri ar fi prima care ar trece munții, făcând legătura între Muntenia și Transilvania, peste Munții Carpați. Autostrada a suferit mai multe amânări în ultimii ani din cauza efectuării mai multor studii asupra celor cinci variante de traseu.

Italienii de la Atlantia, controlați de familia Benetton, oferă 18 miliarde dolari pentru rivalul spaniol Abertis. Tranzacția ar crea cel mai mare operator de autostrăzi cu taxă din lume CITEȘTE ȘI Italienii de la Atlantia, controlați de familia Benetton, oferă 18 miliarde dolari pentru rivalul spaniol Abertis. Tranzacția ar crea cel mai mare operator de autostrăzi cu taxă din lume

În martie, CNAIR a anunțat că a primit documentația tehnică aferentă studiilor de fezabilitate pentru secțiunile 1 și 5 pentru a le evalua conformitatea cu normele în vigoare.

”În cursul săptămânii trecute, CNAIR a transmis către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), spre validare, documentațiile de atribuire aferente secțiunilor 1 și 5 ale viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești”, se arată în comunicatul publicat luni.

Lotul 1 aferent secțiunii 1, Sibiu-Boița, are o lungime de 13,2 kilometri, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiului.

Valoarea estimată a contractului este de 911,3 milioane lei (199,2 milioane euro), cu TVA. Durata contractului este de nouă ani, dintre care un an perioada de proiectare, trei ani perioada de execuție, iar cinci ani perioada de garanție a lucrarilor.

Sectiunea 5 este cuprinsă între Curtea de Argeș – Pitești și are o lungime de 30,35 km. Traseul autostrăzii va începe în zona localității Curtea de Argeș și ”va continua traseul paralel cu râul Argeș până la actuala centura a municipiului Pitești”, se arată în comunicat.

Valoarea estimată a contractului este de 2,18 miliarde lei (480 milioane euro). Durata contractului este de 10 ani și cuprinde un an perioada de proiectare, patru ani perioada de execuție și cinci ani perioada de garanție a lucrărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
cnair
pitesti
sibiu
drumuri