Compania israeliană Melisron ar putea cumpăra AFI Europe

Compania israeliană Melisron ar putea cumpăra AFI Europe
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 mar 2016

Compania israeliană Melisron este interesată să cumpere AFI Europe, subsidiară a companiei Africa Israel Investments, pentru suma de 1,8 miliarde de shekeli (414 milioane euro), au declarat surse apropiate situației pentru publicația israeliană Globes.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Grupul imobiliar Melisron este controlat de Liora Ofer, moștenitoarea uneia dintre cele mai bogate familii din Israel. Potrivit publicații israeliene, un grup de directori ai Melisron a vizitat, luna trecută, proprietățile AFI Europe din România, în vederea unei posibile preluări.

CEO-ul Melisron, Avi Levy, consideră că potențialul de extindere pe piața din Israel este limitat, din cauza saturării relative pe segmentul centrelor comerciale, ceea ce face ca o eventuală expansiune în Europa să fie benefică pentru companie.

Potrivit surselor citate, Melisron oferă circa 1,8 miliarde de shekeli pentru AFI Europe, în timp ce Africa Israel Investments speră să obșină circa 2 miliarde de shekeli (460 mil. euro).

AFI Europe operează în România din 2005. Cel mai mare proiect al AFI Europe în România este centrul comercial din București, AFI Palace Cotroceni, cu o suprafață de 82.400 metri pătrați, prima investiție de pe piața românească, evaluat la 435 milioane de euro.

Veniturile AFI Europe din închirierea centrelor comerciale AFI Palace Cotroceni și AFI Palace Ploiești și a primelor trei clădiri din complexul de birouri AFI Park au totalizat, anul trecut, 39,4 milioane euro, în creștere cu 7% față de 2014, potrivit raportului financiar al companiei.  În 2015, compania a finalizat construcția unei noi clădiri de birouri din complexul AFI Park din București.

Valoarea totală a proiectelor finalizate de AFI Europe în România, cu o suprafață de 150.000 de metri pătrați, era estimată la finele anului trecut la aproape 590 de milioane de euro, din care 86  milioane de euro cele trei clădiri de birouri și 502, 7 milioane de euro mallurile din București și Ploiești.

Compania mai deține terenuri în București, Arad și Brașov, unde intenționează să dezvolte proiecte imobiliare. În prima parte a anului, AFI Europe finalizează și construcția ultimelor două clădiri de birouri din AFI Park, de lângă centrul comercial AFI Palace Cotroceni. 

viewscnt
Afla mai multe despre
melisron
afi europe
afi palace cotroceni
mall