CONFIRMARE Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, începe lucrările pentru Paltim, cea mai mare investiție a sa de până acum

CONFIRMARE Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, începe lucrările pentru Paltim, cea mai mare investiție a sa de până acum
scris 2 iul 2020

Dezvoltatorul imobiliar Speedwell, fondat de antreprenorii belgieni Jan Demeyere și Didier Balcaen, lansează lucrările la Paltim, în Timișoara, după ce a obținut autorizația de demolare a fostei fabrici de pălării.

În urmă cu un an, Profit.ro a anunțat că Speedwell a ajuns la un acord cu Siminel Andrei, coordonatorul afacerilor locale ale americanilor de la New Century Holdings (NCH), pentru achiziția fostei fabrici de pălării Paltim din centrul Timișoarei, contra unui preț de circa 7,7 milioane euro, pentru a dezvolta pe acest amplassament un complex mixt cu apartamente și birouri evaluat la 45 milioane de euro, cea mai mare investiție a sa de până acum.

Proiectul Paltim are funcțiuni mixte, incluzând clădiri rezidențiale cu 287 de apartamente premium, 13.000 de mp de spații de birouri și 2.000 de mp destinați spațiilor de retail și servicii (magazine, cafenele și un club de fitness).

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Cushman & Wakefield: Curierii vor să se extindă în marile orașe cu depozite noi pentru reducerea timpului de livrare CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Cushman & Wakefield: Curierii vor să se extindă în marile orașe cu depozite noi pentru reducerea timpului de livrare

Proiectul de tip mixed-use Paltim va fi construit în faze. Faza 1 va include 153 de apartamente, 12.500 metri pătrați de spații de birouri și va fi livrată la jumatatea anului 2022. 

Istoria fostei fabrici este legată de atelierul deținut de Filip Lenstein în 1892, care s-a transformat în prima societate pe acțiuni în domeniu din Europa Centrală. La începutul secoului 20, aici se produceau zilnic peste 750 de pălării de lână și păr de iepure, iar în timpul Primului Război Mondial se produceau pălării și cizme pentru armata austro-ungară. Pălăriile produse la Timișoara erau vândute în Europa Occidentală, SUA și America Latină. Fabrica a fost naționalizată și privatizată prin MEBO în 1995, iar în 2006 a fost cumpărat de fondurile New Century Holdings (NCH), administrate în România de Siminel Andrei, care mai dețin și alte fabrici de textile și încălțăminte dezafectate din Timișoara, printre care Guban. La un an de la achiziție, fabrica Paltim a fost închisă.

Speedwell a devenit cunoscută pe piața românească pentru coordonarea dezvoltării turnului de birouri Unirii View din centrul Bucureștiului, aflat în proprietatea fostului pilot de raliuri Yves Weerts. Didier Balcaen a fost partener al Liebrecht & WooD.

Recent, Speedwell a anunțat lansarea unui fond de investiții în valoare de 100 de milioane de euro ce va fi utilizat pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare, preponderent rezidențiale, cu un cost total de circa 400 de milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
speedwell
paltim