Consiliul Concurenței a autorizat asocierea dintre grupul Iulius și Atterbury

Consiliul Concurenței a autorizat asocierea dintre grupul Iulius și Atterbury
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2017

Tranzacția prin care grupul Iulius, deținut de omul de afaceri Iulian Dascălu, și Atterbury Europe au înființat un fond financiar comun, cu cote egale de participare, pentru dezvoltarea ansamblului Openville din Timișoara, anunțată vineri, a fost avizată astăzi de Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiza Consiliului Concurenței a condus la concluzia că operațiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața națională sau pe o parte a acesteia.

Atterbury Romania BV, deținută în totalitate de către Atterbury Europe, este o societate înființată la sfârșitul anului trecut,  exclusiv pentru realizarea acestei în tranzacții. 

Atterbury Europe a fost înființată în anul 2014 și se concentrează pe investițiile în centre comerciale și în oportunități de dezvoltare în retail în Europa, în special în zona de dezvoltare a Europei de Est. Activitațile principale ale Atterbury Europe sunt: deținerea și gestionarea de proprietăți imobiliare, de dezvoltare și investiții de grup, în mod direct și indirect; dezvoltarea proprietăților efectuată de către partenerii de grup sau de dezvoltare; și gestionarea de active.

FOTO Ghencea Business Center, construit în boom-ul imobiliar, a fost scos la vânzare cu peste 10 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Ghencea Business Center, construit în boom-ul imobiliar, a fost scos la vânzare cu peste 10 milioane euro

Atterbury Europe este deținută în comun de Atterbury Onroerend Goedhoudster Cooperatief UA, cooperativă olandeză formată dintr-un consorțiu internațional de investitori și Hemisphere International BV, filială deținută în totalitate de către Steinhoff International Holdings. Nici Atterbury Europe și niciun membru al Atterbury Onroerend Goedhoudster Cooperatief UA nu dețin filiale și nu desfășoară activități în România.

Iulius Holding SRL este societatea-mamă a Grupului Iulius, deținut în totalitate de către Iulian Dascălu. Domeniul principal de activitate al Iulius Holding SRL și al filialelor acestuia implicate în operațiunea de concentrare economică constă în închirierea și sub-închirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Grupul Iulius este un dezvoltator și operator de centre comerciale în România. Portofoliul Grupului totalizează o zona comercială de peste 250.000 metri pătrați, iar ansamblul urban Iași și un număr de patru mall-uri sub brandul Iulius în Iași, Timișoara, Cluj și Suceava, reprezintă principalele proiecte ale grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
iulius holding srl
atterbury romania bv