Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă pe piața producerii și comercializării cimentului

Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă pe piața producerii și comercializării cimentului
scris 6 apr 2016

Consiliul Concurenței a declanșat o anchetă sectorială pe piața producerii și comercializării cimentului din România, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Astfel, urmează să fie analizate structura și mecanismele de funcționare ale sectorului și, de asemenea, se va urmări identificarea posibilelor probleme de natură concurențială.

Consiliul Concurenței poate solicita informații și documente tuturor actorilor implicați și, de aceea, reprezentanții instituției le recomandă tuturor actorii implicați pe această piață să aibă o comunicare deschisă legată de problemele de natură concurențială cu care aceștia se confruntă, se arată în comunicat.

În măsura în care sunt identificate disfuncționalități, Consiliul Concurenței va emite recomandări pentru dezvoltarea pieței și a concurenței sau, dacă este cazul, poate declanșa investigații privind posibila încălcare a legii.

Studiu: Aproape un sfert din locuințele care vor fi finalizate în acest an în nordul Bucureștiului sunt unități premium și de lux CITEȘTE ȘI Studiu: Aproape un sfert din locuințele care vor fi finalizate în acest an în nordul Bucureștiului sunt unități premium și de lux

În Raportul privind concurența în sectoare cheie, Consiliul Concurenței analizează principalele sectoare ale economiei prin intermediul Indicelui Agregat de Presiune Concurențială – IAPC. Din acest punct de vedere, în perioada 2013 - 2015, piața producerii și comercializării cimentului s-a situat pe ultimul loc, având cea mai redusă presiune concurențială dintre cele 21 de industrii analizate.

Conform legii, Consiliul Concurenței poate efectua, din proprie inițiativă, investigații privind un anumit sector economic atunci când rigiditatea prețurilor sau alte împrejurări sugerează posibilitatea restrângerii sau denaturării concurenței pe piață. Acest tip de instrument este utilizat atât de Comisia Europeană, cât și de alte autorități naționale de concurență, și nu vizează în mod direct încălcări ale legislației.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata de ciment
constructii
consiliul concurentei