Daikin România a avut vânzări de 19,3 milioane de euro anul trecut și estimează o creștere de 5% în 2016

Daikin România a avut vânzări de 19,3 milioane de euro anul trecut și estimează o creștere de 5% în 2016

Daniel Vasile, Managing Director Daikin România

Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 17 mai 2016

Subsidiara locală al producătorului japonez de aparate de aer condiționat Daikin a avut vânzări de 19,3 milioane de euro în anul financiar 2015, aferent perioadei 1 aprilie 2015-31 martie 2016, în creștere cu 19% față de anul financiar anterior când a raportat 16,2 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În comparație cu anii trecuți, anul financiar 2015-2016 este caracterizat de un echilibru al ponderii echipamentelor industriale și comerciale cu cel al produselor din segmentul rezidențial", a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

În anul financiar 2016, reprezentanții Daikin vor să consolideze businessul, de aceea estimează o creștere a afacerilor de 5%, până la aproximativ 20,2 milioane de euro. Creșterea se datorează deblocării unor proiecte industriale și comerciale, dar și avansului segmentului rezidențial.

”Cu toate că ponderea produselor low-cost este încă mare, clienții (din zona rezidențială- n.r.) sunt tot mai interesați de efectele pe termen lung și încep să își programeze din timp achiziționarea sistemelor”, a mai spus Daniel Vasile.

Leroy Merlin continuă expansiunea în Moldova și deschide magazinul din Bacău CITEȘTE ȘI Leroy Merlin continuă expansiunea în Moldova și deschide magazinul din Bacău

Pentru gama rezidențială, prețurile aparatelor de aer condiționat pornesc de la aproximativ 1.750 de lei și pot ajunge până la 8.000-9.000 de lei, cu TVA inclus.

În România, Daikin este prezentă din 1994 și oferă soluții de climatizare atât pentru segmentul rezidențial, cât și în proiectele comerciale și industriale. Compania are 26 de angajați.

Printre proiectele pe care le are în portofoliu se numără The Park Apartments din zona Parcului Tineretului, ansambul rezidențial Greenfield, situat în zona Băneasa, fabrica de biscuiți ETI, Therme București, clădirile de birouri Oregon park și United Business Center, dar și retaileri alimentari și de îmbrăcăminte, benzinării sau farmacii.

La nivel global, compania  este prezentă în 145 de țări, având peste 55.000 de angajați și 80 de fabrici. În Europa, Daikin deține nouă fabrici (în Belgia, Cehia, Turcia, Marea Britanie, Germania și Italia).

Printre competitorii ai Daikin sunt Carrier, LG, Samsung sau Panasonic.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
daikin romania
aer conditionat
vanzari