Dimri, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din Israel, se extinde în România cu încă 400 de apartamente

Dimri, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din Israel, se extinde în România cu încă 400 de apartamente

Dimri Ghencea

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 1 iul 2022

Dezvoltatorul israelian Dimri, cu o capitalizare bursieră de 1,4 miliarde de euro, începe construcția a încă 400 de apartamente, în etapa a doua a ansamblului rezidențial Dimri Ghencea din vestul Bucureștiului, după ce a finalizat și vândut primele 365 de unități locative din complex, potrivit informațiilor transmise Profit.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Complexul din Prelungirea Ghencea se dezvoltă pe un teren în suprafață de 17 hectare și are proiectate, până la final, 25 de imobile, 6 piscine și 3 hectare de spații verzi comune, o clădire de birouri de 7.400 de metri pătrați, livrată în primul trimestru al acestui an, și o galerie comercială.

Noua etapă de dezvoltare, începută în iunie, se va desfășura pe o parcelă de 3 hectare, pe care se vor construi 4 blocuri cu circa 400 de apartamente, o piscină, spații de joacă și spații verzi.

Compania israeliană Dimri, listată la Bursa din Tel Aviv, a investit înainte de criza economică din 2008 circa 25 milioane de euro în patru terenuri din România în Ghencea, Pipera și Ploiești. Banii au provenit din credite bancare pe care compania a continuat să le plătească deși și-a sistat activitatea din țară în 2009. Investițiile au fost reluate în 2013. În Pipera, Dimri deține un teren peste drum de Școala Americană unde are planificată construcția a 942 de apartamente în 15 blocuri.

Y.H. Dimri a fost fondată în 1989 de Ygal Dimri, care conduce și astăzi compania, și a ajuns unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din Israel.

Activitate intensă

Numărul tranzacțiilor imobiliare a marcat o creștere explozivă de 35% în luna mai, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 64.000 de tranzacții, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este cea mai mare creștere din august 2021 încoace și vine după un prim trimestru cu o evoluție pozitivă de peste 5%.

EXCLUSIV Statul se pregătește să scoată pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa, confiscată de la Remus Truică și Prințul Paul al României CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Statul se pregătește să scoată pe piață o bucată valoroasă din Ferma Regală Băneasa, confiscată de la Remus Truică și Prințul Paul al României

Volumul tranzacțiilor a reintrat pe creștere în luna februarie, după patru luni consecutive de scădere, după care, în aprilie, a marcat o nouă scădere ușoară. Trebuie menționat că volumul include și tranzacții cu terenuri și spații comerciale, nu doar cu locuințe.

În ciuda scăderilor din ultimul trimestru din 2021, volumul anual a marcat al doilea an consecutiv de creșteri, după ce în 2020 au fost cu circa 12% mai multe contracte de vânzare față de 2019. Anterior, în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Peste 27.000 de locuințe noi se află în acest moment în construcție doar în București și împrejurimi, potrivit unui raport de piață întocmit de compania de consultanță imobiliară SVN Romania. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție din istoria modernă a pieței rezidențiale bucureștene.

Dintre acestea, aproximativ 21.000 de unități ar putea fi livrate în acest an, rezultat care ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când a fost stabilit un nou record de livrari în București-Ilfov: 22.010 locuințe, potrivit Institutului Național de Statistică.

Numărul caselor și apartamentelor vândute doar în București-Ilfov în primele trei luni ale acestui an a crescut cu 16% comparativ cu trimestrul întâi din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere anuală, februarie și martie au adus majorări de peste 20% comparativ cu lunile similare din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
dimri
dimri ghencea