EXCLUSIV Administratorul averii lui Dinu Patriciu vinde una dintre cele mai valoroase proprietăți rămase în portofoliu

EXCLUSIV Administratorul averii lui Dinu Patriciu vinde una dintre cele mai valoroase proprietăți rămase în portofoliu
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 29 oct 2019

Compania Adval Asset Management, administratorul averii lui Dinu Patriciu, este în etapa finală de vânzare a clădirii de birouri Banu Antonache, din cartierul bucureștean Floreasca, către un investitor local de origine arabă contra unui preț de circa 10 milioane de euro, au declarat surse din piața imobiliară pentru Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Imobilul tranzacționat este amplasat pe strada Banu Antonache și a fost construit de firma Coltex Construct în 2006. În decembrie 2005, înainte de finalizarea construcției, fondul britanic de investiții Fabian a cumpărat clădirea de birouri, cu o suprafață de circa 4.500 de metri pătrați, la un preț de 12,3 milioane de euro, fiind prima sa achiziție în România. Proprietatea a ajuns în portofoliul omului de afaceri Dinu Patricuiu în decembrie 2008, când acesta a cumpărat toate proprietățile Fabian.

Clădirea cu cinci etaje supraterane și două niveluri de parcări subterane are chiriași precum Opel, Cushman & Wakefield Echinox și BNP Paribas. Tranzacționarea clădirii Banu Antonache este așteptată să fie definitivată până la finalul acestui an, potrivit informațiilor Profit.ro.

Actualul vânzător este Adval Asset Management, compania lui David Hayward, fost bancher în cadrul Morgan Stanley și consilier în afaceri imobiliare al lui Dinu Patriciu. Adval a refinanțat clădirea de birouri la finalul anului 2016, printr-un credit de 6,7 milioane de euro de la Banca Transilvania, și a scos proprietatea la vânzare.

Reprezentanții Adval nu au răspuns solicitării Profit.ro de a comenta despre tranzacție.

EXCLUSIV Clădirea simbol a BCR din Piața Universității urmează a fi cumpărată de un investitor arab până la finalul anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Clădirea simbol a BCR din Piața Universității urmează a fi cumpărată de un investitor arab până la finalul anului

Printre investitorii interesați de achiziția imobilului s-au numărat grecii de la Zeus Capital, dar și antreprenorul sucevean Vasile Armenean, care și-a vândut anul trecut afacerea cu înghețată Betty Ice către Unilever, potrivit surselor Profit.ro.

După decesul lui Dinu Patriciu, firma lui Hayward a preluat administrarea activelor imobiliare în valoare de peste 100 de milioane de euro pe care omul de afaceri le avea în România. Treptat, acestea au fost vândute sau sunt în curs de vânzare.

EXCLUSIV Carrefour vinde fostul sediu central Billa de pe Barbu Văcărescu. Printre interesați sunt turcii de la Caba Group CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Carrefour vinde fostul sediu central Billa de pe Barbu Văcărescu. Printre interesați sunt turcii de la Caba Group

Prima vândută a fost clădirea de birouri Evo Center din Pipera către Itzhak și Lilya David, în august 2015. Un an mai târziu s-a vândut o vilă transformată în spații de birouri de pe strada General Berthelot, iar în 2017 Globe Trade Centre (GTC) a plătit 9 milioane de euro pe Cascade Offices din zona Pieței Victoriei și Alpha Bank a preluat Cubic Center din Pipera, în contul unei datorii. Recent, Profit.ro a scris în exclusivitate că omul de afaceri Dan Șucu a cumpărat de la Adval sediul și tipografia grupului de presă Adevărul, pentru 4,75 milioane de euro.

Moștenitorii lui Dinu Patriciu mai au încă două clădiri de birouri în București, un depozit folosit de fosta rețea de retail Mic.ro și apartamente în ansamblul rezidențial New Town din zona Dristor.

viewscnt
Afla mai multe despre
dinu patriciu
adval
banu antonache
birouri
cushman & wakefield