EXCLUSIV Antreprenorul Beydoun Khalil, cu afaceri în agricultură, și partenerii săi din Islanda pregătesc 3 turnuri cu apartamente în locul unei foste fabrici din comunism

EXCLUSIV Antreprenorul Beydoun Khalil, cu afaceri în agricultură, și partenerii săi din Islanda pregătesc 3 turnuri cu apartamente în locul unei foste fabrici din comunism

Amplasamentul terenului pe care Khalil pregătește un proiect rezidențial

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 2 apr 2024

Antreprenorul român de origine libaneză Beydoun Khalil, cu afaceri în agricultură în Teleorman, și partenerii săi islandezi pregătesc construcția a 3 turnuri rezidențiale, cu sute de apartamente, pe o parte din fosta fabrică de produse de izolare și etanșare Izolatorul de pe Șoseaua Electronicii, zonă în care se lucrează și la alte proiecte, care propun construcția a câteva mii de locuințe, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Beydoun Khalil și firma islandeză Holsgil dețin un teren cu o suprafață de circa 4.000 de metri pătrați pe Șoseaua Electronicii 16-18, care a făcut parte, în trecut, din platforma industrială Izolatorul.

CONFIRMARE Expo Market Doraly a fost vândut, prima tranzacție majoră din an. Din România iese un gigant cu active de 14 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Expo Market Doraly a fost vândut, prima tranzacție majoră din an. Din România iese un gigant cu active de 14 miliarde de dolari

Peste drum de această proprietate, tot pe o parte din fosta fabrică Izolatorul, dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, împreună cu antrenorul de fotbal Cosmin Olăroiu și cu partenera de afaceri a acestuia, dezvoltă un ansamblu rezidențial cu 600 de apartamente.

Beydoun Khalil și partenerii săi au inițiat acum primele formalități urbanistice care vizează, într-o primă etapă, desființarea tuturor construcțiilor existente pe teren și, în etapa a doua, construirea a 3 clădiri cu destinația de locuințe colective și spații comerciale la parter, plus parcare la subsol, cu un regim de înălțime de S+P+14 etaje, unite cu un corp de legătură cu două etaje.

Mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu demolează celebrul „Doi Cocoși“ și fac în loc peste 100 de apartamente premium CITEȘTE ȘI Mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu demolează celebrul „Doi Cocoși“ și fac în loc peste 100 de apartamente premium

Aceiași investitori au mai avut o bucată de teren, cu o suprafață de aproape 1.000 de metri pătrați, lipită de proprietatea pe care vor să o dezvolte acum, însă aceasta a fost executată silit și vândută unei companii care promovează în loc un proiect rezidențial.

Profit.ro a cerut detalii despre viitorul proiect, însă Beydoun Khalil a transmis că momentan sunt în faza de urbanism și că este mult prea devreme pentru a cunoaște detalii. „Doar după finalizarea documentelor vom ști cu exactitate că vom demara acest proiect“, a spus antreprenorul.

Khalil deține singur sau în parteneriat mai multe firme specializate în cultivarea cerealelor, în special în Teleorman. Anul trecut, una dintre firmele sale a primit fonduri europene nerambursabile acordate societăților din domeniul agroalimentar a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19. De asemenea, a beneficiat și de fonduri de la stat prin programul guvernamental AGRO IMM Invest și Rural Invest Plus 2023.

EXCLUSIV FOTO Proprietarii Dedeman, avizați să demoleze Vama Chitila CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Proprietarii Dedeman, avizați să demoleze Vama Chitila

Este partener într-o firmă imobiliară din Constanța și cu omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelurilor Voila din Mamaia și Belvedere din Predeal, ultimul cumpărat de la fostul selecționer al naționalei de fotbal a României Anghel Iordănescu.

Zonă în dezvoltare

Pe Șoseaua Electronicii sunt în diferite etape de autorizare sau construcție mai multe proiecte rezidențiale. Omul de afaceri Petre Niculae, cel mai mare dezvoltator de apartamente din Sectorul 6, a început construcția unui ansamblu cu peste 900 de apartamente pe Șoseaua Electronicii. Lângă el, milionarului israelian Ron Izaki, proprietarul Atlas Estates, a fost autorizat să construiască un ansamblu rezidențial cu 725 de apartamente în locul fostei fabrici de ulei Solaris, dar încă nu a început lucrările.

Învecinat este un teren al Sintofarm, care a proiectat aici un ansamblu rezidențial cu 3 clădiri cu 29 de etaje, 3 clădiri cu 19 etaje, 5 clădiri cu 14 etaje, 5 clădiri cu 6 etaje și 8 de 4 etaje, potrivit documentațiilor publice. Peste drum de acestea, o companie a CDI Transport Intern și Internațional, unul dintre cei mai mari transportatori rutieri de persoane din România, analizează potențialul imobiliar al platformei pe care o deține în zonă, pentru a o putea vinde în cazul unei oferte.


În zona Obor mai sunt proiectate o serie de alte dezvoltări imobiliare pe foste sau actuale platforme industriale printre care se numără Aversa, Mecanica Fină, Diasfin și Carmesin.


Izolatorul este fosta Întreprindere de Materiale Izolatoare București din perioada comunistă, transformată de Guvernul Petre Roman în societate comercială pe acțiuni, în 1990. Este, de altfel, una dintre primele companii înregistrate oficial după Revoluție, având un cod unic de înregistrare format doar din trei cifre.

FOTO Investiție în prima clădire din București cu izolație din lână de oaie CITEȘTE ȘI FOTO Investiție în prima clădire din București cu izolație din lână de oaie

Fabrica a fost privatizată în a doua jumătate a anilor ’90 prin metoda MEBO, acțiunile fiind preluate de salariați și de managementul societății. Compania producea garnituri de etanșare, covoare și folii PVC, copertine, prelate auto, produse din plută, produse din poliester armat cu fibră de sticlă și cofraje din carton căptușit cu folie de aluminiu.

Aproximativ 17.500 de case și apartamente ar putea fi livrate de către investitori în acest  an în București și împrejurimi, ceea ce s-ar traduce printr-o scădere de 16,5% a ofertei noi, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară SVN Romania.

Puțin peste 21.000 de noi locuințe au fost livrate în București și Ilfov în 2023, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în scădere cu 1,3% comparativ cu rezultatul înregistrat în 2022.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
beydoun khalil