CONFIRMARE Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, cumpără hotelul lui "Puiu" Iordănescu

CONFIRMARE Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, cumpără hotelul lui "Puiu" Iordănescu
scris 20 ian 2020

Omul de afaceri libanez Adel Abi Khalil, proprietarul hotelului Voila din Mamaia, cumpără complexul Belvedere din Predeal, denumit inițial Cioplea, pe care fostul selecționer al naționalei de fotbal a României Anghel Iordănescu îl deține împreună cu un asociat sirian,. Profit.ro a anunțat recent că Belvedere este pregătit să fie scos la vânzare, la un preț de minimum 3,65 milioane euro, și, ulterior, că omul de afaceri libanez a depus ofertă.

Ultimele date analizate de Profit.ro relevă că oferta sa a fost acceptată.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În acest context, la finele anului trecut, fostul selecționer al naționalei de fotbal a României Anghel Iordănescu a ieșit din acționariatul complexului.

La începutul anului trecut, Profit.ro a anunțat că Anghel Iordănescu se pregătește să scoată din nou hotelul la închiriere. Surse din piața de turism au arătat atunci că Iordănescu nu exclude nici posibilitatea de a vinde hotelul.

Construit în 1974, complexul a fost dat în folosință sub denumirea de Hotel Cioplea, fiind cunoscut pentru panorama pe care o oferă deasupra stațiunii Predeal. Ulterior, după Revoluție, a fost preluat de o firmă la care Iordănescu deține, conform termene.ro, aproape 35% din acțiuni, restul participației fiind în portofoliul unei companii înregistrate în Insulele Virgine Britanice.

FOTO Mohammad Murad deschide un restaurant în nordul Capitalei cu 1 milion de euro CITEȘTE ȘI FOTO Mohammad Murad deschide un restaurant în nordul Capitalei cu 1 milion de euro

Hotelul Belvedere, clasificat la 3 stele, are 135 de camere distribuite pe șapte etaje, plus parter, un restaurant cu 220 de locuri, o sală de conferințe multifuncțională cu 130 de locuri, alte astfel de spații cu o capacitate cuprinsă între 18 și 70 de locuri, precum și un centru SPA.

Clădirea are o suprafață construită de 9.937 metri pătrați, cu un teren de 3.088 metri pătrați și o suprafață liberă de 4.670 metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
belvedere
cioplea
anghel iordanescu
inchiriere