EXCLUSIV Comat Electro planifică un proiect imobiliar amplu în locul halelor sale industriale din cartierul Titan

EXCLUSIV Comat Electro planifică un proiect imobiliar amplu în locul halelor sale industriale din cartierul Titan

Platforma industrială Comat Electro

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 21 sep 2023

Comat Electro, companie controlată, indirect, de familia Ignatiadis, planifică un proiect imobiliar de amploare, care va include și locuințe, pe platforma industrială de 9,5 hectare pe care o deține în cartierul bucureștean Titan, potrivit surselor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania închiriază pe platforma din estul Capitalei hale industriale de clasa C cu o suprafață de circa 40.000 de metri pătrați. Proprietatea dispune de un teren cu o suprafață totală de 95.000 de metri pătrați și este racordată la sistemul feroviar național. Printre chiriașii depozitelor se numără Flanco, Morad Metal, NEI Electronics International sau Florăria Iris.

Documentele analizate de Profit.ro arată că societatea face demersurile necesare autorizării unui proiect imobiliar amplu cu destinație mixtă, ce va include și locuințe.

În zona cartierului Titanul Nou s-au construit în ultimii ani mii de apartamente, zona fiind dominată de proiectele imobiliare ale familiei Negoiță, a primarului Sectorului 3.

Comat Electro are ca acționar majoritar, indirect, familia Mario și Alexandros Ignatiadis, cunoscută ca fondatoare a constructorului Octagon, ajuns unul dintre principalii jucători din piața construcțiilor din România, însă intrat în faliment în 2021.

EXCLUSIV Comat Electro planifică un proiect imobiliar amplu în locul halelor sale industriale din cartierul Titan

Octagon Contracting & Engineering, fondată în 2005, a fost implicată în diverse proiecte precum ansamblul rezidențial Baba Novac, clădirile de birouri Hermes Business Campus, Sky Tower și Green Court sau complexul comercial Auchan din Drumul Taberei, București. În perioada sa de vârf, atinsă în 2015-2016, avea circa 160 de angajați.

EXCLUSIV eMAG planifică o dublare a hub-ului logistic central al Sameday. A cumpărat terenul fostei baze de producție a Tehnologica Radion din Chitila. Proceduri lansate de înființare a unui parc industrial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV eMAG planifică o dublare a hub-ului logistic central al Sameday. A cumpărat terenul fostei baze de producție a Tehnologica Radion din Chitila. Proceduri lansate de înființare a unui parc industrial

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
comat electro
alexandros ignatiadis
octagon