EXCLUSIV Familia Vulpe, proprietara producătorului de mezeluri Fox, intră pe piața imobiliară cu un proiect premium. Și-a divizat afacerea de bază

EXCLUSIV Familia Vulpe, proprietara producătorului de mezeluri Fox, intră pe piața imobiliară cu un proiect premium. Și-a divizat afacerea de bază

Terenul familiei Vulpe este amplasat peste drum de vila omului de afaceri Teia Sponte

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 24 iul 2023

Antreprenorii Cornel și Dan Vulpe (tată și fiu), proprietarii producătorului de mezeluri Fox Com Serv, intră pe piața imobiliară cu un proiect cu apartamente premium, amplasat în zona de vile a cartierului Pipera din Voluntari, chiar peste drum de vila cu teren de tenis a lui Teia Sponte, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Afacerea familiei Vulpe se dezvolta pe două segmente: cel de producție, prin Fox Com Serv, și cel de distribuție, prin Fox Com Serv Distribution. La începutul acestui an, însă, antreprenorii au decis să transfere integral activitatea de distribuție și vânzare de mezeluri pe firma Fox Com Serv.

EXCLUSIV FOTO Mihail Astratinei pregătește un proiect rezidențial de proporții în spatele Colosseum Mall. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Mihail Astratinei pregătește un proiect rezidențial de proporții în spatele Colosseum Mall. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV

La scurt timp, numele societății divizate Fox Com Serv Distribution a fost schimbat în Fox Dynamic Services, al cărei obiect principal de activitate a devenit cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare, fiind exclus cel de comerț cu ridicata al cărnii și produselor din carne. Asociații firmei sunt Dan Vulpe, cu 51% din părțile sociale, Cornel Vulpe, cu 32%, iar restul aparțin lui Iulian Marinică, directorul general al Fox Com Serv, potrivit datelor furnizate de termene.ro.

În aceeași perioadă, fosta firmă de distribuție a grupului Fox a cumpărat un teren cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați la intersecția Bulevardului Pipera cu strada Matei Basarab, chiar lângă sediul distribuitorului de produse chimice pentru agricultură Agro International și peste drum de vila impozantă, cu piscină și teren de tenis, a lui Teia Sponte, fost vicepreședinte al echipei Steaua București și prieten apropiat al lui George Becali.

EXCLUSIV Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din România, pregătește sute de apartamente premium în zona Aeroportului Băneasa, motivat de un plan al primăriei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din România, pregătește sute de apartamente premium în zona Aeroportului Băneasa, motivat de un plan al primăriei

De curând, proprietarii Fox au inițiat pe acest teren un proiect rezidențial compus din 3 corpuri de clădire cu câte două subsoluri și 4 etaje, destinat locuirii și parțial unor spații de servicii la parter. Proiectul propune 72 de apartamente cu 2, 3 și 4 camere și 163 de locuri de parcare în cele două subsoluri, plus 12 locuri la sol.

Valoarea investiției este estimată la 6 milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre acest proiect imobiliar, reprezentanții grupului Fox nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

O serie de antreprenori români au început să facă plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Dorin Mateiu din Alba, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Vasile Armenean din Suceava, Gheorghe Buzdugan din Cluj,  Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea din Argeș, Iulian Iuga din Cluj și familia Ionica și Gelu Pașalău din Focșani.

EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, începe un nou proiect major, pe locul unei foste fabrici de cărămidă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, începe un nou proiect major, pe locul unei foste fabrici de cărămidă

Producătorul de mezeluri Fox Com Serv și-a pregătit în 2021 extinderea, cu aproape 50%, a capacității de depozitare a fabricii din zona Vitan a Bucureștiului, până la 177 de tone, și mărirea suprafeței dedicată birourilor, însă planul nu a fost pus încă în practică, conform informațiilor Profit.ro.

Cele două mari companii ale grupului, de producție și distribuție, au raportat afaceri record în 2022, de peste 805 milioane lei, echivalentul a peste 160 de milioane de euro.

Producția este asigurată de un număr de 629 de angajați, iar capacitatea de producție a fabricii este de 700 de tone/săptămână de produse finite, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Fabrica produce de la salamuri fierte și afumate, cârnați, crenvurști, șunci și parizere, până la specialități și produse afumate.

Din 2009, familia Vulpe a început un program de dezvoltare susținut de investiții în valoare totală de 20 milioane de euro. Banii au mers spre extinderea capacităților de producție la fabrica din București, achiziția unei clădiri de birouri pentru personalul administratriv, echipamente noi și spații de depozitare, potrivit unui anunț făcut de companie. În 2020, la fabrica Fox a fost montat un sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate instalată de aproape 1MWp.

ANALIZĂ Vânzările de locuințe ANL pentru tineri, aproape de maximul ultimilor 14 ani. Statul a reînceput să vândă mult peste cât construiește CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Vânzările de locuințe ANL pentru tineri, aproape de maximul ultimilor 14 ani. Statul a reînceput să vândă mult peste cât construiește

Divizia de distribuție a grupului Fox a rulat cei mai mulți bani. Astfel, anul trecut, fosta Fox Com Serv Distribution a raportat o cifră de afaceri de 446,9 milioane de lei, în creștere cu peste 23%, comparativ cu rezultatul anului 2021, și un profit net de 42,9 milioane lei, mai mare cu circa 10% față de anul anterior. Fabrica Fox Com Serv a încheiat anul trecut cu afaceri de 358,6 milioane lei, un plus de peste 38%, și un profit de 17,8 milioane lei, cu circa 30% sub nivelul raporat în 2021.

Piața mezelurilor din România este singurul segment din industria alimentară în care lideri sunt afaceri de familie. Printre cei mai importanți jucători se numără Cris-Tim, Caroli Foods, Angst și Aldis.

viewscnt
Afla mai multe despre
cornel vulpe
fox