EXCLUSIV FOTO Fondul suveran al Chinei extinde rețeaua Logicor din România

EXCLUSIV FOTO Fondul suveran al Chinei extinde rețeaua Logicor din România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 apr 2022

Platforma logistică Logicor, deținută de fondul suveran China Investment Corporation (CIC), va finaliza, în iunie, construcția unui nou depozit în România, lângă fabrica Henkel din cartierul bucureștean Pantelimon, iar spațiile sunt deja promise, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară. Recent, dezvoltatorul și-a extins și parcul logistic din Mogoșoaia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Noua hală logistică are o suprafață de circa 20.000 de metri pătrați și este construită pe un teren de 4,4 hectare, amplasat lângă fabrica de adezivi Henkel și în apropierea parcului funcțional Logicor București II, care are o suprafață de circa 17.000 de metri pătrați.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Dezvoltatorul a început demersurile de autorizare a acestui proiect pe baze speculative, dar acum sursele Profit.ro spun că nu mai există spații disponibile pentru închiriere în clădire.


Noul proiect vine la câteva luni distanță de extinderea parcului Logicor București I din Mogoșoaia cu o nouă clădire de 38.000 de metri pătrați, care a fost închiriată integral și care a dus suprafața totală a parcului la 125.000 de metri pătrați. Cu această ocazie, Bartosz Mierzwiak, managing director al Logicor pentru Europa de Nord și Europa Centrală și de Est, a anunțat că dezvoltatorul deține în România terenuri autorizate pentru extinderea rețelei sale de depozite cu peste 450.000 de metri pătrați.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

Întregul portofoliu local al Logicor are o suprafață închiriabilă totală de peste 210.000 de metri pătrați și printre chiriași companii precum IKEA, Coca-Cola, DPD, Profi Rom Food, Heineken sau CTDI. Rețeaua este prezentă cu depozite lângă București, Ploiești și Timișoara și are la dispoziție peste 100 de hectare de teren dedicat extinderii, inclusiv în Brașov și Sibiu.

Contactați de Profit.ro, reprezentații Logicor nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

EXCLUSIV Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, a scos la vânzare clădirea de birouri Miro din Băneasa la un preț de minimum 60 milioane euro. Fondul AYA Properties, potențial cumpărător CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Speedwell, susținut de multimilionari din Belgia, a scos la vânzare clădirea de birouri Miro din Băneasa la un preț de minimum 60 milioane euro. Fondul AYA Properties, potențial cumpărător

CIC, al doilea cel mai mare fond suveran din lume ca valoare a activelor administrate, a intrat pe piața românească în 2017 printr-o tranzacție catalogată cea mai mare din istoria pieței imobiliare europene. Fondul suveran a plătit americanilor de la Blackstone un preț de 12,25 miliarde de euro pentru portofoliul european de spații logistice Logicor. Parcurile logistice românești fuseseră achiziționate, în trecut, de la Immofinanz.

Ulterior achiziției, investitorii chinezi au scos la vânzare cele patru proprietăți din România, localizate în Mogoșoaia, Pantelimon, Ploiești și Timișoara, la un preț estimat de Profit.ro la peste 70 milioane de euro.

Oferte de cumpărare au depus, printre alții, dezvoltatorii imobiliari CTP, WDP și Globalworth, potrivit surselor Profit.ro, însă, în ciuda propunerilor atractive, chinezii au decis să renunțe la vânzare în partea a doua a anului 2019.

Fondul suveran al Chinei, CIC, administrează active ce depășesc 1.114 de miliarde de dolari, de peste patru ori mai mare decât Produsul Intern Brut al României. CIC este al doilea fond suveran ca mărime din lume, după fondul suveran al Norvegiei. Valoarea portofoliului românesc al CIC este insignifiantă în bilanțurile sale contabile, dar imensă pentru imaginea pieței locale, prin anvergura investitorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
china investment corporation
logicor