EXCLUSIV FOTO Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din București, a cumpărat terenul unei foste fabrici, pentru un proiect cu peste 500 de apartamente

EXCLUSIV FOTO Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din București, a cumpărat terenul unei foste fabrici, pentru un proiect cu peste 500 de apartamente

Petre Niculae a cumpătar terenul grupului Green Future de pe Șoseaua Electronicii

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 dec 2021

Omul de afaceri Petre Niculae (61 de ani), unul dintre cei mai prolifici investitori în locuințe din Sectorul 6 al Capitalei, a cumpărat de la grupul de companii Green Future, specializat în producția de saltele și pilote, un teren în zona Electronicii din București, pregătit pentru construcția unui ansamblu rezidențial cu 522 de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. În zonă sunt în pregătire alte proiecte care propun construcția a câteva mii de apartamente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Petre Niculae este fost acționar al distribuitorului de motorină Oscar Downstream, deținut de Alin Niculae, nepotul său. Prin intermediul firmei sale de construcții, Petro Company Constructexim, Petre Niculae a dezvoltat mii de apartamente în Sectorul 6. Compania sa a construit majoritatea proiectelor imobiliare din portofoliul Akcent Development, divizia imobiliară a lui Alin Niculae, iar acum lucrează și la Nusco City, ansamblu aflat în dezvoltarea italienilor de la Nusco.

Recent, Excelsior Construct & Development, firmă al cărei asociat unic este Petre Niculae, a cumpărat un teren de circa 10.000 de metri pătrați de pe Șoseaua Electronicii de la firma Pal Group, parte a grupului de firme Green Future, deținut de antreprenorii Claudiu Stepan, Cristian Badea și Alin Neagu. Profit.ro a scris anterior că Green Future vrea să vândă acest teren și că va direcționa câștigurile către cele 6 fabrici ale grupului.

Alin Neagu a declarat, acum, pentru Profit.ro că terenul a fost vândut în schimbul a 90 de apartamente și 80 de parcări din viitorul ansamblu rezidențial, pe care intenționează să le vândă. Anterior vânzării, Green Future evalua terenul la 4 milioane de euro.

EXCLUSIV Constructorul bazei militare de la Deveselu, Danya Cebus, intrat sub controlul milionarului Jacob Luxenburg, își extinde puternic activitatea de dezvoltare de locuințe în România, cu sute de unități planificate în mai multe orașe CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Constructorul bazei militare de la Deveselu, Danya Cebus, intrat sub controlul milionarului Jacob Luxenburg, își extinde puternic activitatea de dezvoltare de locuințe în România, cu sute de unități planificate în mai multe orașe

Pe terenul cumpărat de Petre Niculae se află în proces de autorizare un ansamblu rezidențial cu clădiri de 11 etaje care vor adăposti 522 de apartamente și 540 de locuri de parcare subterane și supraterane. Valoarea de investiție avansată în actele premergătoare autorizării este estimată la peste 25 de milioane de euro.

Grupul Green Future a cumpărat acest teren în 2016 de la compania italiană Gruppo Italiano Imballaggi, care producea într-o hală de la această adresă cutii pentru vopseluri. Italienii și-au mutat și extins producția în localitatea ialomițeană Lilieci. În trecut, pe acest teren funcționa compania de stat Transporturi Auto Obor.

Green Future este activ și pe piața imobiliară din 2012, perioadă în care a realizat 5 ansambluri cu 176 de vile, în principal în zona Pipera și Mogoșoaia.

Din grupul de firme Green Future fac parte producătorii Softex, Super Ball, Alcam International, Super Ball International și Pal Group cu fabrici în localitățile Roman (Neamț), Urziceni (Ialomița), Sfântu Gheorghe (Covasna), Lugoj, Orțișoara și Covaci (Timiș). Grupul produce perne, pilote, saltele și topere, în principal, pentru piața românească, dar produsele ajung și la export în țări precum Anglia, Bulgaria, Germania, Italia, Moldova și Suedia.

EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali pregătește un proiect major cu apartamente și case în Pipera. Familia a vândut terenuri de peste 55 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali pregătește un proiect major cu apartamente și case în Pipera. Familia a vândut terenuri de peste 55 milioane euro

Pe Șoseaua Electronicii sunt în diferite etape de autorizare mai multe proiecte rezidențiale. Unul este al milionarului israelian Ron Izaki, proprietarul Atlas Estates, care vizează realizarea unui ansamblu rezidențial cu 725 de apartamente în locul fostei fabrici de ulei Solaris. Învecinat este un teren al Sintofarm, care a proiectat aici un ansamblu rezidențial cu 3 clădiri cu 29 de etaje, 3 clădiri cu 19 etaje, 5 clădiri cu 14 etaje, 5 clădiri cu 6 etaje și 8 de 4 etaje, potrivit documentațiilor publice.

Peste drum de acestea, o companie a CDI Transport Intern și Internațional, unul dintre cei mai mari transportatori rutieri de persoane din România, analizează potențialul imobiliar al platformei pe care o deține în zonă, pentru a o putea vinde în cazul unei oferte.


În zona Obor sunt proiectate o serie de alte dezvoltări imobiliare pe foste sau actuale platforme industriale printre care se numără Aversa, Mecanica Fină, Diasfin, Carmesin și Izolatorul.


Petro Company Constructexim a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 9,1 milioane de euro, în scădere de la un vârf de 19,5 milioane de euro atins în 2018. Compania de construcții a lui Petre Niculae a fost implicată în majoritatea proiectelor Akcent Development, care are un portofoliu de aproximativ 7.500 de apartamente finalizate, dintre care peste 3.000 de apartamente în proiecte precum Cloud 9, 21 Residence sau 20 Residence. Akcent are proiecte și pe segmentul de birouri, precum Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, Rosetti Tower și Oscar One, situate în zona centrală a Bucureștiului. Reprezentanții Akcent Development au transmis Profit.ro că activitatea Akcent este separată de activitatea lui Petre Niculae și că terenul recent achiziționat nu face parte din portofoliul Akcent.

Cerere crescută de locuințe

În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România și-a continuat scăderea și în luna noiembrie, când s-a înregistrat un regres de circa 4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la circa 57.000 de contracte. Volumele scăzute din noiembrie vin după ce în octombrie tranzacțiile au scăzut considerabil, cu 27%, asta după ce în luna octombrie din 2020 s-a raportat cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

CONFIRMARE Grupul Louis Delhaize vinde toate activele sale imobiliare din România grupului austriac Supernova și continuă să opereze hipermarketurile Cora în chirie. Tranzacție de circa 150 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grupul Louis Delhaize vinde toate activele sale imobiliare din România grupului austriac Supernova și continuă să opereze hipermarketurile Cora în chirie. Tranzacție de circa 150 milioane euro

Scăderile lunare din octombrie și noiembrie sunt singurele consemnate în acest an. De altfel, acestea sunt primele scăderi din iulie anul trecut și până acum, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară analizate de Profit.ro. În ciuda acestor scăderi punctuale, primele 11 luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 18%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
petre niculae
alin niculae
green future
pal group