EXCLUSIV FOTO Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din București, se asociază cu Florin Ababe, proprietarul unei rețele de bijuterii, și pregătește cel mai mare ansamblu rezidențial din București

EXCLUSIV FOTO Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din București, se asociază cu Florin Ababe, proprietarul unei rețele de bijuterii, și pregătește cel mai mare ansamblu rezidențial din București

Amplasamentul terenului de pe malul Lacului Morii

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 22 mar 2022

Omul de afaceri Petre Niculae (61 de ani), unul dintre cei mai prolifici și discreți dezvoltatori de locuințe din Sectorul 6 al Capitalei, s-a asociat cu constănțeanul Florin Ababe, proprietarul rețelei de bijuterii și amanet Swiss Gold, și pregătește construcția unui ansamblu rezidențial cu peste 4.000 de apartamente pe malul Lacului Morii, cel mai mare din interiorul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Petre Niculae este fost acționar al distribuitorului de motorină Oscar Downstream, deținut de Alin Niculae, nepotul său. Prin intermediul firmei sale de construcții Petro Company Constructexim, Petre Niculae a dezvoltat mii de apartamente în Sectorul 6. Compania sa a construit majoritatea proiectelor imobiliare din portofoliul Akcent Development, divizia imobiliară a lui Alin Niculae, iar acum lucrează și la Nusco City, ansamblu aflat în dezvoltarea italienilor de la Nusco.

Petre Niculae a mai anunțat în Profit.ro, într-o ieșire în premieră în presă, că negociază cu Sintofarm și milionarul israelian Ron Izaki, proprietarul Atlas Estates, achiziția unor terenuri în zona Electronicii, învecinate cu cel preluat de la Avantia, pe care se pot construi câteva mii de apartamente.

Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România CITEȘTE ȘI Soluțiile GRENKE vă oferă libertatea de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta și implementa ideile creative. Interviu cu Liviu Bănulescu, Managing Director GRENKE România

Complexul de pe malul Lacului Morii din Sectorul 6 va fi construit pe un teren de circa 12 hectare cumpărat de la grupul spaniol Avantia, într-o tranzacție estimată de Profit.ro la un preț de circa 30 de milioane de euro. Petre Niculae este la a doua tranzacție cu grupul spaniol, de la care a mai cumpărat un teren în zona Electronicii din București.

„Vor fi în jur de 4.000 de apartamente, cel mai mare cartier din București. Avem o deschidere de un kilometru la lac. Acum lucrăm la proiectare. Ne propunem să începem lucrările de construcție spre sfârșitul acestui an. Proiectul va fi realizat în 3 faze. Prima va avea în jur de 800 de apartamente“, a declarat, pentru Profit.ro, Petre Niculae. 

El deține 65% din firma care va realiza proiectul, restul revenindu-i lui Florin Ababe, care se află la prima sa investiție într-un ansamblu rezidențial.


În apropiere de proiectul celor doi investitori, Marius Gaga, fost șef al corpului de control al ANAF, construiește un ansamblu rezidențial cu peste 2.000 de apartamente, o investiție estimată la peste 100 de milioane de euro.

Niculae și Ababe mai împart, în mod egal, și o altă firmă care urmează să înceapă, în circa 2 luni, un proiect rezidențial de lux pe un teren cu o suprafață de circa 7.500 de metri pătrați amplasat la 100 de metri distanță de mall-ul Jolie Ville din Pipera.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

Ei își propun să realizeze o clădire cu 5 scări și 134 de apartamente, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Imobilul va avea 3 etaje, ultimul fiind retras, și două subsoluri pentru 190 de locuri de parcare. Complexul va beneficia și de o piscină cu o suprafață de circa 300 de metri pătrați.

Terenul celor doi mărginește ansamblul rezidențial Băneasa 1 dezvoltat de Victoria Ventures, o firmă înființată de investitorul imobiliar grec Ioannis Papalekas alături de românul Ioan Paul Rafail și controlată acum direct, în proporții egale, de către Ioannis Dragatakis și de Rafail.


Anul trecut, Florin Ababe s-a asociat într-o altă firmă cu profil imobiliar cu omul de afaceri italian Ciro Castellano, unul dintre proprietarii celebrului club Bamboo, și cu iubita acestuia, Lorena Păduraru.

Florin Ababe deține rețeaua de bijuterii și amanet Swiss Gold cu magazine în București, Constanța și Brăila, magazinul boutique cu ceasuri de lux și diamante Swiss Diamond din centrul Bucureștiului, amanetul de ceasuri de lux Boutique Watches de pe Calea Dorobanților și Cash Your Luxury, ultimele 3 coordonate de soția sa, Silvia Ababe.

ASUS ExpertBook B7 Flip: muncești fără limitări, de oriunde CITEȘTE ȘI ASUS ExpertBook B7 Flip: muncești fără limitări, de oriunde

Petro Company Constructexim a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 9,1 milioane de euro, în scădere de la un vârf de 19,5 milioane de euro atins în 2018. Compania de construcții a lui Petre Niculae a fost implicată în majoritatea proiectelor Akcent Development, care are un portofoliu de aproximativ 7.500 de apartamente finalizate, dintre care peste 3.000 de apartamente în proiecte precum Cloud 9, 21 Residence sau 20 Residence. Akcent are proiecte și pe segmentul de birouri, precum Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, Rosetti Tower și Oscar One, situate în zona centrală a Bucureștiului.

Piața se temperează

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere, cu circa 17%, în luna februarie 2022, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 58.600 de tranzacții, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Creșterea vine după patru luni consecutive de scădere. Trebuie menționat că volumul include și tranzacții cu terenuri și spații comerciale. Doar tranzacțiile cu locuințe au fost într-o scădere, de numai 2%, doar în luna ianuarie 2022.

În ciuda scăderilor din ultimul trimestru din 2021, volumul anual a marcat al doilea an consecutiv de creșteri, după ce în 2020 au fost cu circa 12% mai multe contracte de vânzare față de 2019. Anterior, în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
petre niculae
alin niculae
florin ababe
swiss gold
sintofarm
solaris
atlas estates green future
avantia