EXCLUSIV FOTO Reputatul medic Dana Tomescu, șefa secției ATI de la Institutul Clinic Fundeni, intră pe piața imobiliară premium

EXCLUSIV FOTO Reputatul medic Dana Tomescu, șefa secției ATI de la Institutul Clinic Fundeni, intră pe piața imobiliară premium

Dana Tomescu alături de ansamblul Gorki 26 dezvoltat de soțul său SURSA FOTO: Europa FM și Property Index

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 mar 2023

Reputatul medic Dana Rodica Tomescu, șefa secției de Anestezie și Terapie Intensivă de la Institutul Clinic Fundeni, a inițiat două proiecte rezidențiale premium cu sute de apartamente peste drum de mall-ul Băneasa Shopping City din nordul Bucureștiului, potrivit documentelor analizate de Profit.ro. Soțul său a finalizat, recent, dezvoltarea unui complex rezidențial în cartierul Primăverii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Doctorul Dana Tomescu a început să promoveze un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pe un teren cu o suprafață de 12.217 metri pătrați amplasat chiar în spatele magazinului Decathlon din Băneasa și lipit de proiectul rezidențial H4L Holban, inițiat de oamenii de afaceri Dragoș Bîlteanu și Vladimir Cohn. În trecut, aici era o pepinieră de duzi.

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, extind un centru logistic dedicat magazinelor lor și construit pe un teren cumpărat de la Prigoană. Renunță la hotel și păstrează un conac CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, extind un centru logistic dedicat magazinelor lor și construit pe un teren cumpărat de la Prigoană. Renunță la hotel și păstrează un conac

În mandatul de primar al lui Sorin Oprescu, doctorul Tomescu a mai realizat pentru acest teren un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care i s-a aprobat construirea unor clădiri cu două subsoluri și 6 etaje și un Coeficient de Utilizare a Terenului de 3,6. Din acești indicatori rezultă posibilitatea dezvoltării unui proiect cu circa 400 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro.

În paralel, Tomescu a demarat un proces similar de urbanizare a unui teren cu o suprafață de 7.768 de metri pătrați amplasat chiar în spatele Stației Meteorologice Băneasa și peste drum de ansamblul The Ivy, dezvoltat de belgienii de la Speedwell. Intenția este de a dezvolta un imobil cu subsol, parter și 8 etaje.

Și în acest caz a mai fost obținut un PUZ în 2009 care prevedea un CUT de 3,8, ceea ce ar permite construirea unui imobil cu peste 250 de apartamente.

FOTO Gabriel Popoviciu, autoexilat la Londra din 2017 - pas spre lansarea celui mai impunător proiect rezidențial al său CITEȘTE ȘI FOTO Gabriel Popoviciu, autoexilat la Londra din 2017 - pas spre lansarea celui mai impunător proiect rezidențial al său

Lângă acest teren au mai fost inițiate două PUD-uri pentru două loturi lipite cu o suprafață totală de aproape 11.000 de metri pătrați pe care s-ar putea ridica alte circa 100 de apartamente. La momentul promovării planurilor, terenurile erau deținute de Dana Tomescu, Aurora-Floarea Tomescu și Victor Topalu.

Victor Topalu este unul dintre foștii proprietari ai rețelei de farmacii Bioplus Pharm, pe care a vândut-o în 2006 fabricantului de medicamente Gedeon Richter. Victor Topalu a fost asociat de presă cu afacerile lui Gabriel „Puiu“ Popoviciu.

Contactată de Profit.ro pentru detalii despre planurile sale, Dana Tomescu nu a răspuns până la publicarea acestui articol.

Toate aceste proiecte sunt pe aceeași stradă, Ștefan Holban, pe care fostul fotbalist Ilie Dumitrescu, alături de familia Apreutese, pregătește un aparthotel cu 6 apartamente de tip duplex, iar Răzvan Brasla, coordonatorul construcției Enayati Medical City, are în curs de autorizare tot un proiect de tip aparthotel cu 40 de apartamente.

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, extind un centru logistic dedicat magazinelor lor și construit pe un teren cumpărat de la Prigoană. Renunță la hotel și păstrează un conac CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, extind un centru logistic dedicat magazinelor lor și construit pe un teren cumpărat de la Prigoană. Renunță la hotel și păstrează un conac

Soțul Danei Tomescu este doctorul Cristian Năstase Bejenariu, medic primar obstetrică-ginecologie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Nici el nu este străin de afacerile imobiliare. În 2011 a construit proiectul boutique cu apartamente de lux Gorki 26 din cartierul Primăverii. Prima etapă de dezvoltare a cuprins un bloc cu 5 etaje și 24 de apartamente, însă anul trecut, doctorul a terminat de construit și un al doilea bloc identic cu primul.

„Sunt puține apartamente în Gorki 26 și nu cred că vinde vreunul, ci le închiriază pe toate unor oameni importanți. Mai ales că cererea e mare în zona aceea aristocratică a Bucureștiului vechi și le poate da bine, aproape de 20 euro/metru pătrat“, scrie George Butunoiu pe siteul său Property Index.

Din declarația de avere a Danei Tomescu rezultă că cei doi soți dețin o serie de terenuri intravilane, forestiere și agricole în București, Gruiu, Snagov, Ialomița și Botoșani, plus 5 apartamente și două case.

În 2020, doctorul Tomescu l-a atras alături de ea și pe fiul său, Alexandru Năstase-Bejenariu, cu care împarte o firmă de dezvoltare imobiliară, singura în care ea figurează ca asociat, potrivit termene.ro.

Dana Tomescu este președinte și membru fondator al Asociației Balcanice de Acces Vascular, membru ales în conducerea Liver Intensive Care Group of Europe, membru fondator al Fundației pentru Chirurgia Ficatului (al cărei președinte este doctorul Irinel Popescu). Ea este conferențiar universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București.

Proiectele imobiliare ale Danei Tomescu se derulează într-un punct tot mai fierbinte de pe harta imobiliară a Bucureștiului, descris de strada Jandarmeriei, care a devenit un punct de interes după inaugurarea complexului rezidențial Stejarii, pe care Ion Țiriac l-a extins recent. În această zonă sunt în pregătire o serie de proiecte rezidențiale noi.


viewscnt
Afla mai multe despre
dana tomescu
institutul clinic fundeni
gorki 26