EXCLUSIV FOTO Un grup de investitori asociați cu Hagag pregătește renovarea fostului sediu PRO TV, cumpărat de la o firmă a lui Adrian Sârbu. Cum va arăta turnul care a fost mulți ani casa PRO TV

EXCLUSIV FOTO Un grup de investitori asociați cu Hagag pregătește renovarea fostului sediu PRO TV, cumpărat de la o firmă a lui Adrian Sârbu. Cum va arăta turnul care a fost mulți ani casa PRO TV Galerie foto

SURSA FOTO: Răzvan Bârsan + Partners

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 17 aug 2022

O companie controlată de Doron Ariel și Rudy Mimoun, proprietarii grupului israelian Nitzan, asociat cu dezvoltatorul imobiliar Hagag în România, pregătește renovarea fostului sediu PRO TV de pe Bulevardul Pache Protopopescu din București, cumpărat de la o firmă a lui Adrian Sârbu cu aproape 2 milioane de euro, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

CUM VA ARĂTA TURNUL CARE A GĂZDUIT MULȚI ANI PRO TV POATE FI VĂZUT ÎN GALERIA FOTO

Firma Green Constructions a cumpărat fostul sediul PRO TV la o licitație organizată în octombrie 2019 și a semnat contractul de vânzare în decembrie 2019 la un preț de 9,22 milioane de lei (circa 2 milioane de euro). Proprietatea a fost cumpărată de la firma lui Adrian Sârbu, Alerria Management Company, care s-a aflat în insolvență între 2015 și 2021.

EXCLUSIV Frații Pavăl (Dedeman) au cumpărat hectare de teren lângă canalul Dunăre-Marea Neagră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl (Dedeman) au cumpărat hectare de teren lângă canalul Dunăre-Marea Neagră

Ofertă pentru achiziția imobilului a depus și firma Prosperya Financial Management, controlată, indirect, de Adrian Sârbu. Compania lui Sârbu a și câștigat licitația, însă nu a mai achitat prețul stabilit, motiv pentru care proprietatea a reintrat la vânzare.

Rudy Mimoun și Doron Ariel au intrat în structura societății Greencon Constructions la începutul anului 2020, anterior firma fiind deținută de Ziv Tetelman, CEO-ul Hagag Development Europe, și de tatăl acestuia, potrivit datelor furnizate de termene.ro. De altfel, Ziv Tetelman este, în continuare, administratorul firmei.

Pentru renovarea clădirii, investitorii au angajat biroul de arhitectură Răzvan Bârsan + Partners, care a realizat majoritatea proiectelor Hagag în România. Rezultatul prezintă o clădire de birouri modernă ce poate fi vizualizată în galeria foto de mai sus.

EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească: CA Immo a intrat în negocieri cu un investitor pentru vânzarea tuturor proprietăților sale locale. Lista celor 5 investitori care au licitat îi are pe frații Pavăl favoriți CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească: CA Immo a intrat în negocieri cu un investitor pentru vânzarea tuturor proprietăților sale locale. Lista celor 5 investitori care au licitat îi are pe frații Pavăl favoriți

Clădirea din Pache Protopopescu a fost pusă în funcțiune în 1970, are un subsol și 11 etaje și o suprafață utilă de circa 2.700 de metri pătrați. PRO TV a părăsit imobilul în 2014, după ce Aleksander Cesnavicius a fost instalat în postul de director general, echipamentele televiziunii fiind mutate în hale amenajate în spatele clădirii.

Nitzan Group este o companie fondată în anul 2013 de Doron Ariel, Shahar Machat și Rudy Maimon, ce are ca obiect principal de activitate dezvoltarea și construcția proiectelor rezidențial de lux din centrul Tel Aviv. Grupul este prezentat drept partener al Hagag Development Europe.

În plină extindere

Dezvoltatorul Hagag are un portofoliu local care depășește 200 de milioane de euro, potrivit propriilor anunțuri. A finalizat până acum restaurarea fostului sediu Petrom de pe Calea Victoriei 109, transformat în spații comerciale și pentru birouri; restaurarea clădirii istorice de pe Calea Victoriei 139, care s-a transformat în 33 de apartamente; și primele 3 blocuri dintr-un complex rezidențial dezvoltat pe malul lacului Pipera din Voluntari, care va cuprinde, la final, 17 blocuri cu 1.350 de apartamente, o investiție de 90 de milioane de euro.

Hagag mai deține Palatul Știrbei, pentru renovarea căruia a alocat un buget de 20 de milioane de euro; un teren în cartierul Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Iulian Aronovici cu 3.200 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 35 de apartamente de lux; un teren tot în Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Radu Dimofte cu peste 5.800 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 18 apartamente de lux; o clădire istorică cu arhitectură socialistă, cumpărată cu peste 9 milioane de euro, de pe strada Tudor Arghezi, nr. 21. Clădirea Institutului de Proiectare pentru Construcții Tipizate (I.P.C.T.) va cuprinde, după reabilitare, un mix de spații comerciale și de birouri.

EXCLUSIV FOTO Adrian Polec a cumpărat de la un grup de investitori israelieni o vilă din centrul Bucureștiului în locul căreia ridică un complex rezidențial de lux CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Adrian Polec a cumpărat de la un grup de investitori israelieni o vilă din centrul Bucureștiului în locul căreia ridică un complex rezidențial de lux

De asemenea, a mai cumpărat și sediul Institutului de Studii și Proiectări Hidroenergetice (ISPH) din centrul Bucureștiului, pe care îl va renova. În plus, dezvoltatorul imobiliar a anunțat că a cumpărat hotelul Susai din Predeal de la omul de afaceri Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, și că va investi în renovarea lui 60 de milioane de euro, pentru a atinge un standard de minim 5 stele.

Profit.ro a mai scris că Hagag a intrat într-o tranzacție cu grupul de investiții al miliardarului Teddy Sagi pentru achiziția clădirilor de birouri pe care acesta le are în România. De asemenea, este în proces de achiziție a unui complex de birouri deținut de grupul canadian SNC-Lavalin. Proprietatea vizată urmează a fi transformată în hotel și este localizată aproape de Palatul Știrbei și fostul sediu Petrom de pe Calea Victoriei, București, ambele în portofoliul Hagag.

Investitorul este într-un acord de cumpărare și cu familia Caramihai, care deține restaurantul Casa Albă, pentru 3 loturi de teren din Pădurea Băneasa cu o suprafață de 22.300 de metri pătrați și un preț de 15,5 milioane euro. Totodată, a semnat un acord și cu o companie a grupului austriac A-Heat, care deține complexul de wellness Therme din Balotești, pentru achiziția unui teren din Pădurea Băneasa pe care este autorizată construcția a sute de apartamente.

Hagag este interesat și de achiziția celebrului hotel Rex din Mamaia de la moștenitorii lui Dan Adamescu și se regăsește și pe lista cumpărătorilor interesați de achiziția clădirii Casei de Modă Venus din centrul Bucureștiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
hagag
nitzan
adrian sarbu
pro tv