Hagag lansează un nou proiect rezidențial în București, investiție de peste 20 de milioane de euro

Hagag lansează un nou proiect rezidențial în București, investiție de peste 20 de milioane de euro
scris 12 mai 2022

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe lansează un nou proiect rezidențial, H Primăverii 1. Investiția este estimată la peste 20 de milioane de euro.

Impactul crizei prețurilor în piața imobiliară va fi anunțat la Conferința Profit.ro programată pentru 20 mai, la Hotelul JW Marriott București.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Alesonor, Brisk, Concelex, ELCO, Genesis Property, Impact, Meta Estate, Nhood, Nordis Group și SVN Romania, va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

În prezent în faza de proiectare, H Primăverii 1 va fi edificat pe un teren cu suprafața de 1.360 de metri pătrați și va afișa peste 4.000 de metri pătrați construiți de apartamente și spații comerciale, la care se adaugă mai mult de 2.000 de metri pătrați de construcție subterană, destinați exclusiv locurilor de parcare. Clădirea va cuprinde 18 unități rezidențiale și 700 de metri pătrați de spații comerciale, dispuse într-un regim de înălțime de -2 + P + 5E.  

EXCLUSIV FOTO Adrian Stroilescu, manager al fondului american de investiții Highlander, și Alexandru Mănăilă, fost consultant pe Wall Street, lucrează la un proiect rezidențial de 30 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Adrian Stroilescu, manager al fondului american de investiții Highlander, și Alexandru Mănăilă, fost consultant pe Wall Street, lucrează la un proiect rezidențial de 30 milioane euro

În luna martie, Hagag Development Europe a semnat achiziția unei clădiri de birouri situată pe strada Vasile Lascăr numărul 5-7, la 400 de metri distanță de KM 0 al Bucureștiului. Imobilul se desfășoară la sol pe o suprafață care depășește 1.000 de metri pătrați și afișează peste 6.000 de metri pătrați construiți de spații de birouri, dispuși pe șapte nivele.

În decembrie 2021, Hagag Development Europe a cumpărat un teren de peste 1.360 metri pătrați, pe Bulevardul Primăverii din București, de la compania Practic. Tranzacția a fost fixată la 8 milioane euro. Profit.ro a anunțat anterior că Hagag urmează să cumpere de la doi parteneri ai lui Ioannis Papalekas și un teren pe Calea Floreasca, un punct fierbinte pe harta imobiliară a Bucureștiului, la un preț de peste 1.700 de euro/metru pătrat, redus cu peste 18% după o vânzare eșuată.

Recent, Hagag a cumpărat hotelul lui Adrian Sârbu, fostul Boss PRO TV.

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian este și în proces de achiziție a unui complex de birouri deținut de grupul canadian SNC-Lavalin. Proprietatea vizată urmează a fi transformată tot în hotel și este localizată aproape de Palatul Știrbei și fostul sediu Petrom de pe Calea Victoriei, București, ambele în portofoliul Hagag.

Portofoliul local al Hagag Development Europe depășește 200 de milioane de euro, potrivit anunțurilor investitorului. Dezvoltatorul a restaurat clădirea istorică de pe Calea Victoriei 139, care este transformată în 33 de apartamente, și a anunțat că va aloca 90 milioane de euro pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial pe malul lacului Pipera din Voluntari. Primele 3 blocuri din complex au fost deja livrate, iar întregul ansamblu rezidențial va număra 1.350 de apartamente de tip studio dublu, două și trei camere, dispuse în 17 imobile a câte șapte etaje fiecare.

Hagag mai deține un teren în cartierul Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Iulian Aronovici cu 3.200 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 35 de apartamente de lux. În portofoliul investitorului se mai regăsește o clădire istorică cu arhitectură socialistă, cumpărată cu peste 9 milioane de euro, de pe strada Tudor Arghezi, nr. 21. Clădirea Institutului de Proiectare pentru Construcții Tipizate (I.P.C.T.) va cuprinde, după reabilitare, un mix de spații comerciale și de birouri.

Profit.ro a scris, recent, că Hagag se regăsește și pe lista cumpărătorilor interesați de achiziția clădirii Casei de Modă Venus din centrul Bucureștiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
hagag
cladire
birouri