EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un alt proiect logistic major în Bacău, alături de Ionuț Dumitrescu. Mai mare decât planul inițial de 30 de milioane de euro

EXCLUSIV Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc un alt proiect logistic major în Bacău, alături de Ionuț Dumitrescu. Mai mare decât planul inițial de 30 de milioane de euro
scris 2 feb 2022

Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, alături de omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, au decis să acumuleze teren pentru un proiect logistic mai mare decât cel pregătit lângă mall-ul Hello Shopping Park din Bacău, la care au renunțat, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proprietarii Dedeman s-au asociat, în 2020, cu o firmă a lui Ionuț Dumitrescu, cu scopul dezvoltării unui parc logistic cu o suprafață de circa 65.000 de metri pătrați, pe un teren de 13 hectare amplasat lângă Hello Shopping Park și Dedeman Republicii, plan anunțat în exclusivitate de Profit.ro.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Acum, cei doi parteneri au decis să renunțe la acest proiect și să lanseze un proiect logistic și mai mare, în cu totul altă parte a orașului.

„Am decis, alături de Dedeman, să facem un proiect industrial mai mare, dar nu putem anunța încă locația. Celelalte două terenuri acumulate în Bacău în cadrul parteneriatului rămân în portofoliu, dar nu le vom mai dezvolta“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Dumitrescu, proprietarul Element Industrial.

Frații Pavăl și Ionuț Dumitrescu mai dețin un teren de circa 5 hectare pe strada Izvoare, lângă stadionul Letea din Bacău. Aici intenționau să dezvolte tot un proiect logistic sau industrial cu o suprafață de 24.900 de metri pătrați, însă au renunțat și la acest plan.

EXCLUSIV Robertino Georgescu se asociază cu Marius Bușu. Pregătesc 5 ansambluri rezidențiale cu peste 1.000 de apartamente, printre care două turnuri în buza Deltei Văcărești. „Ne dorim să fie cel mai întrăzneț proiect arhitectural din Sectorul 4!\ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Robertino Georgescu se asociază cu Marius Bușu. Pregătesc 5 ansambluri rezidențiale cu peste 1.000 de apartamente, printre care două turnuri în buza Deltei Văcărești. „Ne dorim să fie cel mai întrăzneț proiect arhitectural din Sectorul 4!"

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Dedeman nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

În august 2019, Ionuț Dumitrescu, cunoscut pentru activitatea sa de antreprenoriat în consultanță și dezvoltări imobiliare, a început un parteneriat cu frații Pavăl, care au preluat 70% din firma care a dezvoltat parcul logistic Eli Park 1 din Chitila. Acest proiect a fost vândut anul trecut către fondul sud-african Fortress, principalul acționar al NEPI Rockcastle, într-o tranzacție evaluată la 30 de milioane de euro.

Proprietarii Dedeman s-au asociat cu firma lui Dumitrescu și pentru dezvoltarea unui parc logictic de circa 54.000 de metri pătrați lângă fabrica Ford din Craiova, demers prezentat în exclusivitate de Profit.ro.

Reprezentanții Element Industrial au anunțat, în trecut, că fraților Pavăl le-a fost propusă extinderea colaborării și pentru proiectele pe care compania le pregătește în Târgoviște și Timișoara.

EXCLUSIV GALERIE FOTO Topul celor mai scumpe locuințe vândute anul trecut în București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV GALERIE FOTO Topul celor mai scumpe locuințe vândute anul trecut în București

În paralel, în octombrie 2021, Ionuț Dumitrescu a lansat un nou proiect de investiții în sectorul logistic alături de antreprenorul Sacha Dragic, fondatorul Superbet. Acest parteneriat vizează dezvoltarea unei rețele naționale de parcuri logistice cu o țintă de 500.000 de metri pătrați în 4 ani, suprafață care ar asigura astăzi locul trei în piață. Investițiile pornesc cu o injecție de capital de 90 de milioane de euro, împărțită egal între cei doi antreprenori.

Ionuț Dumitrescu și-a făcut un renume din afacerile imobiliare pe care le-a creat și vândut de-a lungul timpului. El a vândut în 2008 compania Eurisko, pe care a fondat-o alături de Gabriel Marchievici, grupului american CBRE, pentru circa 35 milioane de dolari. Ulterior s-a concentrat pe intermedierea vânzărilor de terenuri pentru marii retaileri internaționali și pe dezvoltare imobiliară. El a construit în 2009 clădirea de birouri HQ Victoriei, în suprafață de 9.000 metri pătrați, care în 2012 a fost vândută fondului grec de investiții Zeus Capital pentru circa 12 milioane de euro.

În 2015, a cumpărat de la producătorul de bere Heineken România terenul pe care a funcționat până în 2005 fabrica de bere Grivița din București, tranzacție evaluată la circa 15 milioane de euro.

La un an diferență, acesta a fost vândut dezvoltatorului lituanian Hanner pentru 5 milioane de euro. Noul proprietar vrea să facă aici un proiect mixt cu spații de birouri și locuințe.

La începutul anului 2019, Ionuț Dumitrescu s-a retras din asocierea Forte Partners, care a dezvoltat complexul de birouri The Bridge, și s-a alăturat companiei One United Properties, unde coordonează o divizie de birouri. Alături de omul de afaceri turc Omer Susli, a cumpărat cu 17,5 milioane de euro fostul sediu central al firmei de asigurări Generali, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro. În plus mai administrează complexul North Gate din Pipera, suspus vânzării, și a construit One Tower, într-o zonă centrală a Bucureștiului.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
fratii paval
dedeman
ionut dumitrescu
element industrial