EXCLUSIV Frații Rădulescu din Pitești, care au gestionat unul dintre principalii distribuitori de materiale de construcții din țară, extind primul lor proiect rezidențial din București, de lângă restaurantul Doi Cocoși

EXCLUSIV Frații Rădulescu din Pitești, care au gestionat unul dintre principalii distribuitori de materiale de construcții din țară, extind primul lor proiect rezidențial din București, de lângă restaurantul Doi Cocoși

Proiectul Maia Sisești

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 16 iun 2023

Frații Cosmin și Bogdan Rădulescu, cunoscuți pentru afacerea Direct SRL, care ajunsese unul dintre principalii distribuitori de materiale de construcții din țară (închis în 2017), extind primul lor proiect rezidențial din București cu încă 146 de apartamente, după ce au construit până acum peste 500 de apartamente, cu precădere în Pitești, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Maia Sisești urmează să fie cel mai mare proiect rezidențial dezvoltat de ei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Frații Rădulescu din Pitești au ajuns în 2008 să dețină unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de construcții din România. Firma lor, Direct SRL, ajunsese la o cifră de afaceri de 87 de milioane de euro și avea o rețea de depozite în Pitești, Craiova, Cluj, Constanța, București, Brașov și Iași. Pe lângă activitatea de distribuție, compania fraților Rădulescu producea și piese de schimb pentru industria auto, dar și materiale de construcții.

EXCLUSIV Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, intră în liga mare a dezvoltatorilor imobiliari cu un nou proiect, pe un teren de la Becali CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, intră în liga mare a dezvoltatorilor imobiliari cu un nou proiect, pe un teren de la Becali

În 2009, însă, a fost unul dintre cele mai mari cazuri de insolvențe din construcții. Afacerile Direct s-au redus aproape la jumătate în 2009 și asta a condus la intrarea companiei în insolvență, cu datorii de circa 30 de milioane de euro, în principal către bănci și firme de leasing. După vânzarea tuturor activelor, compania a intrat în faliment și a fost închisă definitiv în 2017.

În paralel cu procesul de insolvență, în 2011, frații Rădulescu au pus bazele brandului Maia, care a ajuns unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori de locuințe din Pitești. În ultimii 12 ani, frații Rădulescu au construit sub acest brand peste 500 de apartamente, cu precădere în Pitești, dar și în Cluj-Napoca, Mamaia și Slatina.

Investitorul imobiliar a intrat pe piața din București în 2019, când a construit un bloc cu 49 de apartamente premium amplasat chiar lângă celebrul restaurant Doi Cocoși din nordul Bucureștiului.

EXCLUSIV Grupul Supernova, cel mai mare proprietar de hipermarketuri Cora din România: Dacă va fi un transfer de la Cora la Carrefour, acesta se va face în toate centrele noastre. Continuă planul de expansiune CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Supernova, cel mai mare proprietar de hipermarketuri Cora din România: Dacă va fi un transfer de la Cora la Carrefour, acesta se va face în toate centrele noastre. Continuă planul de expansiune

Acum, dezvoltatorul continuă construcția cu alte două blocuri, cu câte 5 etaje fiecare și un total de 146 de apartamente. Investiția se va desfășura în continuarea primului bloc din Maia Sisești, pe un teren cu o suprafață de circa 4.500 de metri pătrați. Cumulat, proiectul va avea la final 195 de apartamente, fiind, în prezent, cel mai mare proiect aflat în portofoliul Maia.

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre acest proiect, reprezentanții Maia nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Pe lângă faza a doua din Maia Sisești, dezvoltatorul piteștean mai are în pregătire alte 5 proiecte, cu peste 500 de apartamente în Pitești, Craiova și Cluj-Napoca.

CONFIRMARE Mitiska REIM, deținut de milionarul belgian Luc Geuten și Axel Despriet, a lansat procedurile pentru vânzarea tuturor proprietăților sale din România, o tranzacție uriașă de 250 de milioane de euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Mitiska REIM, deținut de milionarul belgian Luc Geuten și Axel Despriet, a lansat procedurile pentru vânzarea tuturor proprietăților sale din România, o tranzacție uriașă de 250 de milioane de euro

O serie de antreprenori români au început să facă plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Dorin Mateiu din Alba, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Vasile Armenean din Suceava, Gheorghe Buzdugan din Cluj,  Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea din Argeș și Iulian Iuga din Cluj.

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
cosmin si bogdan radulescu
direct srl
maia sisesti