EXCLUSIV Grupul polonez Scallier a scos la vânzare 5 parcuri de retail din România. „Nu vrem să facem un exit în următorii 10 ani“

EXCLUSIV Grupul polonez Scallier a scos la vânzare 5 parcuri de retail din România. „Nu vrem să facem un exit în următorii 10 ani“

Funshop Park Timișoara este cel mai mare parc de retail construit de Scallier în România

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 11 aug 2022

Grupul polonez Scallier a scos la vânzare un pachet format din 3 parcuri de retail funcționale și 2 în construcție, pe care le deține în România, ca parte a strategiei sale de valorificare a proiectelor deja dezvoltate, potrivit surselor Profit.ro. Investitorul nu va ieși de pe piață în următorii 10 ani.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Portofoliul de proprietăți puse la vânzare include 5 proiecte din rețeaua Funshop Park - Proiectul Roșiorii de Vede, deschis anul trecut, care cuprinde un Lidl de 2.200 de metri pătrați și un parc de retail de 6.200 de metri pătrați; proiectul din Focșani, inaugurat tot anul trecut cu un Lidl și magazine cu o suprafață închiriabilă de circa 5.000 de metri pătrați; proiectul din Timișoara, deschis anul acesta în locul fostei fabrici de reparare a utilajelor de construcții Uniteh cu un Kaufland și spații de retail de circa 10.800 de metri pătrați; proiectul din Turda, unde lângă Kaufland se amenajează spații comerciale de circa 9.000 de metri pătrați și proiectul din Vaslui, unde tot lângă Kaufland se construiește un parc de retail cu o suprafață de aproape 10.000 de metri pătrați.

Planul polonezilor este să ajungă, până la începutul anului viitor, la un portofoliu cu o suprafață de circa 40.000 de metri pătrați, pe care să îl vândă. Ținta lor este obținerea unui randament investițional (yield) de circa 7%, spun sursele Profit.ro din piața imobiliară.

EXCLUSIV Frații Pavăl (Dedeman) au cumpărat hectare de teren lângă canalul Dunăre-Marea Neagră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Pavăl (Dedeman) au cumpărat hectare de teren lângă canalul Dunăre-Marea Neagră

„Suntem dezvoltatori, ceea ce înseamnă că produsele noastre sunt de vânzare. Am făcut deja tranzacții pe piața din România și căutăm constant investitori. Am intrat pe piața românească înainte de pandemie și nu avem de gând să ieșim din România în următorii 10 ani și ceva. Nu ne-am schimbat și nu intenționăm să ne schimbăm strategia operațională. Suntem un dezvoltator tipic, ce implementează proiecte de retail, le comercializează și le vinde.

Vedem mult interes din partea comunității de investitori pentru această clasă de active atât în România, cât și pe alte piețe din regiunea Europei Centrale și de Est. Credem că parcurile de retail sunt o clasă de active în plină ascensiune, iar tendința se îmbunătățește chiar și în vremuri mai tulburi. Pregătim proiecte și căutăm activ amplasamente pentru implementarea următoarelor proiecte“, a declarat, într-un interviu pentru Profit.ro, Wojciech Jurga, managing partener și unul dintre acționarii Scallier.

EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească: CA Immo a intrat în negocieri cu un investitor pentru vânzarea tuturor proprietăților sale locale. Lista celor 5 investitori care au licitat îi are pe frații Pavăl favoriți CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească: CA Immo a intrat în negocieri cu un investitor pentru vânzarea tuturor proprietăților sale locale. Lista celor 5 investitori care au licitat îi are pe frații Pavăl favoriți

Dezvoltatorul polonez are în plan să extindă rețeaua Funshop Park și în localitățile Moșnița, Arad, Ploiești, Otopeni, Ovidiu și Reghin, care aduc o suprafață totală închiriabilă de circa 50.000 de metri pătrați.

Fondat în 2011, Scallier administrează în Polonia active cu o valoare de 125 de milioane de euro.

Investitorii imobiliari din România au tranzacționat proprietăți de retail în valoare de 53,5 milioane de euro în primul semestru al acestui an, echivalentul a doar 17% din întregul volum de tranzacții consemnat pe piața imobiliară comercială în această perioadă, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

HARTĂ Primăriile au vândut în ultimii 13 ani peste 6.100 case ANL, care, teoretic, sunt închiriate de tineri aflați la început de carieră. Vânzările prind avânt după 2 ani de pandemie. Statul continuă să construiască mai mult decât vinde CITEȘTE ȘI HARTĂ Primăriile au vândut în ultimii 13 ani peste 6.100 case ANL, care, teoretic, sunt închiriate de tineri aflați la început de carieră. Vânzările prind avânt după 2 ani de pandemie. Statul continuă să construiască mai mult decât vinde

Cea mai mare tranzacție de pe acest segment a fost vânzarea centrului comercial Vitantis la un preț de 16 milioane de euro. Omul de afaceri Omer Susli a cumpărat proprietatea din București de la fondul de investiții Revetas.

Eliminarea tuturor restricțiilor legate de pandemie în martie 2022 a dus la o creștere inițială consistentă atât a numărului de persoane, cât și a vânzărilor din magazinele fizice. Cu toate acestea, inflația ridiată este de așteptat să afecteze piața de retail pe termen scurt, dovadă este creșterea vânzărilor din retail din primul semestru al anului sub nivelul inflației, arată brokerii Cushman & Wakefield Echinox.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
scallier
funshop park