GALERIE FOTO Cel mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 18 iun 2021

Omul de afaceri Ion Țiriac se află în etapa avizării mega-proiectului imobiliar pe care îl pregătește în locul reprezentanțelor Țiriac Auto din zona Expoziției a Bucureștiului. Profit.ro prezintă acum, în premieră, primele imagini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Primele detalii au fost prezentate în 2019, indicând un complex ce prevede construcția a 27 de tronsoane de clădiri de până la 20 de etaje și care va cuprinde locuințe, birouri, un mall și un hotel, în imediata vecinătate a centrului expozițional Romexpo din Capitală.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Ansamblul ar urma să fie dezvoltat pe un teren format din trei loturi cu o suprafață cumulată de 6,9 hectare ce aparține companiei Auto Rom, unde Țiriac Auto are reprezentanțe și service-uri auto pentru Mercedes-Benz, Mitsubishi și Hyundai. Planul Urbanistic Zonal prezentat de grupul lui Ion Țiriac nu a uitat de componenta auto, pentru care este rezervată o clădire cu spații de prezentare, comercializare auto și service cu șapte stații.

Imagini pot fi văzute și în GALERIA FOTO

Arhitecții de la Studio 10M, care au mai realizat conceptele arhitecturale ale Țiriac Tower și ale proiectului mixt pregătit de Țiriac în locul fabricii IFMA, au realizat și conceptul general al proiectului din Expoziției. Acesta prezintă clădiri cu terase acoperite cu spațiu verde și turnuri de locuințe cu grădini verdicale pe balcoane.

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Țiriac Imobiliare nu au dorit să comenteze în legătură cu proiectul din zona Expoziției.

Indicatorii urbanistici propuși pentru acest proiect prevăt o suprafață desfășurată de peste 200.000 de metri pătrați, ceea ce se traduce printr-o investiție ce va depăși 100 de milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Zona Expoziției a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, Gheorghe Copos, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Nicolae Dumitru, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente, hoteluri și clădiri de birouri. Lor li s-au adăugat investitori străini precum Portland Trust, GTC, Atenor, London Partners sau Cordia, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.

Complexul Therme se extinde cu 50% din suprafața actuală într-un ansamblu separat ce necesită investiții de 28 de milioane de euro. Noul centru va avea și un acvariu CITEȘTE ȘI Complexul Therme se extinde cu 50% din suprafața actuală într-un ansamblu separat ce necesită investiții de 28 de milioane de euro. Noul centru va avea și un acvariu

Cel mai recent proiect al diviziei imobiliare Țiriac este turnul de birouri Țiriac Tower, construit în apropiere de sediul Guvernului, în zona Piața Victoriei, cu 3 corpuri de clădire de 5, 8, respectiv, 12 etaje plus cinci în subsol, investiție de circa 30 milioane euro. Proiectul urmează să îi aducă omului de afaceri câte 3,6 milioane de euro pe an, conform anunțurilor de închiriere promovate pe piață.

De asemenea, Țiriac a fost autorizat să construiască 198 de apartamente în continuarea complexului Stejarii din nordul Bucureștiului, definitivat acum un deceniu. Noua investiție ar putea depăși 100 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.

Realizarea unei faze a doua a complexului Stejarii a fost anunțată de mai mult timp, însă a fost amânată. Prima etapă are în componență opt clădiri cu 285 de apartamente de lux, a căror dezvoltare a costat peste 200 milioane de euro. Printre locuitorii complexului se numără însuși Ion Țiriac, fiul său, Ion Alexandru Țiriac și fostul internațional Cristian Chivu. Ion Țiriac a comercializat o mică parte din locuințe încă din timpul construcției, însă după finalizarea complexului și începutul crizei imobiliare și-a orientat afacerea exclusiv către închiriere, soluție anunțată și pentru faza a doua.

Omul de afaceri este în etapa de definitivare a unui concept arthitectural și pentru proiectul mixt pe care îl pregătește în locul fostei Întreprinderi de Fabricație și Montaj Ascensoare (IFMA), de lângă Podul Grant din București. Fosta fabrică a fost demolată în 2019 și 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
ion tiriac
tiriac auto
tiriac tower
stejarii