EXCLUSIV Prima tranzacție imobiliară anunțată în 2021 - One United intră în Glass Rom, implicat în proiectele AFI Cotroceni, Promenada, Plaza Romania, sediul Oracle.„Vom continua să investim în companii românești.“

EXCLUSIV Prima tranzacție imobiliară anunțată în 2021 - One United intră în Glass Rom, implicat în proiectele AFI Cotroceni, Promenada, Plaza Romania, sediul Oracle.„Vom continua să investim în companii românești.“
scris 5 ian 2021

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a preluat 20% din părțile sociale ale furnizorului de fațade Glass Rom Impex de la proprietarul firmei, Adrian Zamfir. Noul asociat a investit deja bani pentru realizarea unei fabrici mai mari, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Glass Rom Impex a realizat și montat, recent, pereții cortină ai blocurilor din proiectul bucureștean One Mircea Eliade, fiind deja un partener al One United. Adrian Zamfir, care a fondat furnizorul de fațade în 1995, a cedat către One United 20% din participația sa de 90% din firmă. Celălalt asociat este Adrian Albulescu, head of project management în cadrul Glass Rom.

„Am consolidat relațiile cu unii dintre partenerii de încredere și am achiziționat 20% din firma de fațade Glass Rom și 20% din firma de instalații Reinvent Energy. Sunt doi contractori cu care am lucrat de mai multe ori și am decis să investim în ei. Intră în strategia noastră să investim în parteneri serioși pe termen lung. O să investim în continuare în companii antreprenoriale românești“, a declarat, pentru Profit.ro, Victor Căpitanu, unul dintre fondatorii și acționarii One United Properties.

Glass Rom Impex are o fabrică cu o capacitate de producție de peste 5.000 de metri pătrați pe lună în zona industrială IMGB din sudul Bucureștiului. Căpitanu spune că One United Properties a investit în extinderea fabricii. Compania a montat în ultimii 25 de ani peste 500.000 de metri pătrați de fațade ventilate, pereți cortină, piatră naturală și beton polimeric. Printre cele mai cunoscute proiecte la care a participat Glass Rom se numără complexul La Stejari, al omului de afaceri Ion Țiriac, mallurile AFI Cotroceni, Promenada București, Plaza Romania și Shopping City Târgu Jiu sau clădirile de birouri Nusco Tower, Green Court Bucharest și sediul Oracle.

EXCLUSIV Robertino Georgescu și Dan Drăgulin discută cu Holcim achiziția stației de betoane Pipera CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Robertino Georgescu și Dan Drăgulin discută cu Holcim achiziția stației de betoane Pipera

Glass Rom Impex a atins în 2019 cea mai mare cifră de afaceri din istoria companiei, respectiv 4,1 milioane de euro. Adrian Zamfir, proprietarul firmei, este și vicepreședinte al Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă din România.

În 2018, One United Properties a mai preluat 20% din părțile sociale ale companiei de instalații Reinvent Energy de la fondatorul acesteia, antreprenorul Marius Gheorghiu, fost director general al Elcomex IEA – executantă a numeroase lucrări pentru centrala nucleară Cernavodă, după cum a scris Profit.ro

Reinvent Energy a realizat lucrările de instalații electirce, sanitare și HVAC pentru One Charles de Galle și pentru One Mircea Eliade, din portofoliul One United. De asemenea a făcut instalațiile clădirilor de birouri din Expoziției Business Park și Unirii View. Compania asigură și servicii de întreținere în birourile și spațiile conexe ale sediului central al companiei de stat Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavodă. În doar trei ani de activitate, Reinvent Energy a ajuns la o cifră de afaceri de 9,3 milioane de euro în 2019.

One United Properties, companie fondată în 2007 de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, domină nișa apartamentelor de lux. La finalul anului trecut, compania a demarat lucrările la One Peninsula, un proiect cu o valoare brută de dezvoltare calculată la 138 milioane de euro, fiind unul dintre cele mai scumpe dezvoltări din portofoliul One United. Compania a anunțat o creștere de capital de până la 70 milioane de euro, necesară susținerii proiectelor în dezvoltare. În vara trecută, în acționariatul companiei a fost atras și antreprenorul elvețian Claudio Cisullo.

Primul proiect rezidențial al NEPI Rockcastle în România - extinderea Mega Mall cu sute de apartamente. Prin acest proiect, sud-africanii intră pe segmentul rezidențial CITEȘTE ȘI Primul proiect rezidențial al NEPI Rockcastle în România - extinderea Mega Mall cu sute de apartamente. Prin acest proiect, sud-africanii intră pe segmentul rezidențial

One United urmează să finalizeze 3 proiecte care vor pune pe piață circa 440 de apartamente, plus 30 de spații comerciale și un turn de birouri de 24.000 de metri pătrați. Este vorba despre ansamblurile One Mircea Eliade și One Herastrău Towers din București și Neo Mamaia.

Anul acesta este programată finalizarea ansamblurilor Neo Timpuri Noi, componenta de birouri a One Cotroceni Park și One Verdi Park, iar în 2022 vor fi predate Neo Floreasca Lake, One Modrogan și One Peninsula.

În ultimii ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Profit.ro a scris în exclusivitate că investitorul a vândut anul trecut un penthouse din cadrul proiectului One Mircea Eliade cu prețul record de 6,8 milioane euro.

În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
glass rom impex
adrian zamfir
reinvent energy
marius gheorghiu