EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați irlandezi iese de pe piața imobiliară din România, vânzând proiectul preluat în urmă cu 14 ani de la Ion Țiriac

EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați irlandezi iese de pe piața imobiliară din România, vânzând proiectul preluat în urmă cu 14 ani de la Ion Țiriac
scris 26 iun 2018

Compania irlandeză Ballymore Group a vândut investitorului belgian Mitiska REIM proiectul imobiliar din Brașov, în suprafață de circa 21.000 metri pătrați. Proprietatea este compusă din teren și un spațiu de retail operat de magazinul de bricolaj Praktiker.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Informații au fost avansate săptămâna trecută de avocați, dar fără detalii.

Ballymore Group, deținută de unul dintre cei mai bogați irlandezi, Sean Mulryan, preluase proprietatea de la omul de afaceri Ion Țiriac în 2004, în cadrul unei tranzacții estimată la acea vreme la circa 6 milioane euro.

EXCLUSIV Răzvan Petrovici a primit 4 oferte pentru vânzarea parcului Terra Park și așteaptă o companie americană. Primarul Robert Negoiță - ofertant surpriză CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Răzvan Petrovici a primit 4 oferte pentru vânzarea parcului Terra Park și așteaptă o companie americană. Primarul Robert Negoiță - ofertant surpriză

Aceasta este singura proprietate locală deținută de investitorul irlandez, activ preponderent în Marea Britanie, Irlanda, Cehia, Slovacia și Germania.  

Mitiska REIM, specializat în centre comerciale, este unul dintre cei mai activi investitori de proiecte de retail din România. Portofoliul total al companiei Mitiska deținut în România ajunge la 21 centre comerciale, cu o suprafață comercială utilă totală de aproximativ 95.000 metri pătrați. Centrele comerciale intrate în portofoliul Mitiska sunt localizate în București, Bistrița, Pașcani, Slobozia, Ploiești, Mediaș, Reșița, Sibiu și Buzău.

Fondată în 1990, Mitiska REIM este o companie privată specializată în investiții imobiliare și în gestionarea fondurilor, cu sediul la Bruxelles, Belgia. Mitiska investește exclusiv în sectorul centrelor comerciale din Europa de Vest și Europa Centrală și de Est.

EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cei mai dinamici hotelieri din Capitală alocă 90 milioane euro pentru investiții. Vor deschide un hotel chiar în aeroportul Henri Coandă, un Hilton, plus trei Marriott în oraș

În vara anului trecut, grupul britanic Kingfisher, cel mai mare retailer de bricolaj din Europa, a preluat Praktiker România, semnând recent decizia de închidere a 3 magazine și lansarea procedurii de concediere colectivă a angajaților.

Kingfisher deține în România, din 2013, și rețeaua de magazine Brico Depot (anterior Bricostore), cumpărată de la grupul francez Bresson în schimbul unei sume estimate la 75 milioane de euro.

Praktiker România, companie înființată în 2002 de grupul german de bricolaj Praktiker, este cel mai mare retailer de mobilă la nivel local în funcție de cifra de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitiska
ballymore group
praktiker