După recenta cumpărare, grupul britanic Kingfisher a semnat închiderea a 3 magazine Praktiker din România și concedieri. Recent, Praktiker și-a închis magazinul cu care a intrat, în urmă cu 15 ani, pe piața românească

După recenta cumpărare, grupul britanic Kingfisher a semnat închiderea a 3 magazine Praktiker din România și concedieri. Recent, Praktiker și-a închis magazinul cu care a intrat, în urmă cu 15 ani, pe piața românească
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 apr 2018

Grupul britanic Kingfisher, cel mai mare retailer de bricolaj din Europa, care la finele anului trecut a preluat Praktiker România, a semnat decizia de închidere a 3 magazine, respectiv a unităților din Bacău, Ploiești și Focșani, și lansarea procedurii de concediere colectivă a angajaților. Calendarul prevede închiderea unităților până la finele lunii mai. Profit.ro a anunțat recent că rețeaua de bricolaj Praktiker România, care se ocupă și de comercializarea mobilei, a închis magazinul din Voluntari, București, acesta fiind centrul comercial cu care retailerul a intrat, în urmă cu 15 ani, pe piața românească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Închiderea este argumentată prin optimizarea proceselor companiei pentru a obține o creștere a eficienței în viitor.

Brico Depôt, parte a grupului britanic, susținea că a prevăzut deja un plan de suport și integrare a "cât mai multor angajați" în rețeaua de magazine existentă.

Kingfisher deține în România, din 2013, și rețeaua de magazine Brico Depot (anterior Bricostore), cumpărată de la grupul francez Bresson în schimbul unei sume estimate la 75 milioane de euro.

La începutul lunii august, britanicii au anunțat că au semnat un acord pentru preluarea magazinelor Praktiker România de la omul de afaceri turc Omar Susli, devenit singurul acționar al companiei în 2014. Date dezvăluite recent relevă că Kingfisher a plătit 22 milioane euro pentru a cumpăra Praktiker România.

Bruxellesul acuză oficial cel mai mare berar al lumii că folosește practici anticoncurențiale CITEȘTE ȘI Bruxellesul acuză oficial cel mai mare berar al lumii că folosește practici anticoncurențiale

În urma tranzacției, Kingfisher operează 41 de magazine în România, din care 15 magazine Brico Depot și 26 magazine Praktiker.

Praktiker România, companie înființată în 2002 de grupul german de bricolaj Praktiker, este cel mai mare retailer de mobilă la nivel local în funcție de cifra de afaceri.

Compania a înregistrat în 2016 afaceri de 627 milioane lei (139,5 milioane euro), în creștere cu 3,3% față de anul anterior, însă a rămas pe pierdere, cu un rezultat negativ de peste 10 milioane lei (circa 2,5 milioane euro).

Kingfisher este cel mai mare retailer de bricolaj din Europa și al treilea cel mai mare din lume, după companiile americane The Home Depot și Lowe’s, având o rețea de peste 1.100 de magazine și aproximativ 74.000 de angajați. Anul trecut, grupul a raportat vânzări de 11,22 miliarde lire sterline (12,7 miliarde euro) și un profit de 610 milioane lire (691 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
praktiker
kingfisher
achizitie
finalizare
brico depot