Fondatorul Romstal, Enrico Perini, vinde Primăriei Capitalei un imobil monument istoric cu 37 de camere din centrul orașului. Negocierile - de la 1,2 milioane euro, mult peste prețul achitat de italian

Fondatorul Romstal, Enrico Perini, vinde Primăriei Capitalei un imobil monument istoric cu 37 de camere din centrul orașului. Negocierile - de la 1,2 milioane euro, mult peste prețul achitat de italian

Sursă foto: imobiliare.ro

scris 27 mar 2018

Primăria Capitalei ar putea achiziționa un imobil monument istoric cu 3 etaje și 37 de camere situat în Piața Pache Protopopescu, de la o firmă controlată de omul de afaceri italian cu cetățenie română Enrico Perini, fondatorul grupului Romstal, pentru a o transforma în spațiu cultural, prețul de pornire de la care vor începe negocierile între părți fiind de 1,2 milioane euro plus TVA (1,428 milioane euro în total).

Clădirea, construită la începutul secolului XX, a fost cumpărată de compania Perini Lang Holding a lui Enrico Perini în 2014, contra echivalentului în lei al sumei de 735.500 euro, potrivit documentelor PMB.

Vânzătorii, moștenitori ai fiicei fostului proprietar, obținuseră clădirea în justiție, aceasta fiind naționalizată de regimul comunist în 1948.

Până în anul 1965, imobilul a fost folosit de Institutul de Arhitectură București ca spațiu de cazare pentru studenți, după care a fost transferat în patrimoniul unui trust de construcții bucureștean privatizat după Revoluție și care, în cele din urmă, a intrat în faliment și a fost lichidat.

BNR: Aurul aflat în custodie la Banca Angliei aparține în continuare României CITEȘTE ȘI BNR: Aurul aflat în custodie la Banca Angliei aparține în continuare României

Imobilul a fost scos la vânzare și pe piață, la prețul de 1,15 milioane euro.

Clădirea are 3 etaje și 37 de camere. Suprafața construită este de 2.000 mp, cea utilă - de 1.339 mp, iar terenul pe care este ridicată - de 585 mp.

Enrico Perini controlează compania Romstal Imex prin intermediul Perini Lang Holding SA, care deține 51% din acțiunile acesteia. Romstal Imex, fondată de Perini în 1994 și specializată în instalații și echipamente pentru instalații, a terminat anul 2016 cu un profit net de 44,6 milioane lei și o cifră de afaceri de 612,3 milioane lei, potrivit ultimelor date publice disponibile.

În mandatul actualului primar Gabriela Firea, Primăria Capitalei a cumpărat mai multe clădiri cu scopul de a le transforma în spații culturale, printre care primul sediu istoric al BNR, de la o companie controlată de omul de afaceri Mihai Anastasescu, și clădirea fostului cinematograf Lumina, de la mai multe persoane fizice, printre care diplomatul Yvette Seraphina-Ivona Fulicea, fost director al Institutului Cultural Român din Paris.

viewscnt
Afla mai multe despre
pache protopopescu
pmb
cgmb
gabriela firea
romstal
enrico perini
retrocedari