Fondul de investiții Secure Property, cu active de peste 50 milioane euro în România, printre care sediul Danone, a vândut apartamente în București și Sofia, la prețuri cu 10-15% peste cele de anul trecut

Fondul de investiții Secure Property, cu active de peste 50 milioane euro în România, printre care sediul Danone, a vândut apartamente în București și Sofia, la prețuri cu 10-15% peste cele de anul trecut
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 mar 2018

Fondul de investiții imobiliare cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI), care deține în România active de peste 50 milioane de euro, printre care și sediul Danone, a încasat aproape 1 milion de euro din vânzarea a 9 apartamente din București și Sofia, bani ce vor fi folosiți pentru reducerea datoriilor și creșterea lichidităților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Apartamentele din România și Bulgaria au fost vândute în primele două luni ale anului, în schimbul sumei de 980.000 de euro. Potrivit fondului, prețurile de vânzare au fost cu 10-15% mai ridicate decât sumele obținute anul trecut în schimbul unor locuințe similare.

În urma tranzacțiilor, Secure Property și-a redus portofoliul rezidențial din București și Sofia până la 110 apartamente, ce vor fi vândute “în timp”. În București, ciprioții dețin apartamente în complexurile rezidențiale Romfelt Plaza, Monaco Towers, Blooming House și Green Lake.

EXCLUSIV Gigi Becali negociază cu soția lui Adamescu cumpărarea hotelului Rex din Mamaia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigi Becali negociază cu soția lui Adamescu cumpărarea hotelului Rex din Mamaia

Fondul de investiții vrea să renunțe la activele secundare din piețele unde este prezent și să se concentreze pe proprietățile comerciale și industriale, în special în România și Grecia.

În toamnă, fondul a ajuns la un acord pentru achiziția a 50% din portofoliul din România al dezvoltatorului Helios Phoenix, preluând astfel parcurile logistice Olympian din București, Brașov și Timișoara. Tranzacția este estimată la 8-9 milioane de euro.

Secure Property a intrat pe piața românească în 2014. Fondul deține în România active de peste 50 milioane de euro, printre care parcul logistic Innovations Logistics Park, din Clinceni, EOS Business Park - sediul Danone, spațiul în care funcționează magazinul Praktiker din Craiova și un sfert din clădirea de birouri Delea Nouă din București, sediul ANCOM.

viewscnt
Afla mai multe despre
secure property
apartamente
vanzare
bucuresti
sofia