FOTO Conacul boieresc cunoscut sub numele de "Stupina lui Christoph", scos la vânzare de la 999.000 de euro

FOTO Conacul boieresc cunoscut sub numele de "Stupina lui Christoph", scos la vânzare de la 999.000 de euro
scris 15 dec 2018

Conacul boieresc de la marginea Brașovului, cunoscut localnicilor sub numele de "Stupina lui Christoph", a fost scos la vânzare de la 999.000 de euro, fiind estimat de Artmark Historical Estate între 1.200.000 și 1.400.000 de euro.

Situat într-o zonă liniștită și pitorească a cartierului Stupini, construcția are o priveliște de vis dată de munții Ciucaș, Piatra Mare, Bucegi, Postăvaru, Iezer Păpușa și Făgăraș, scrie News.ro.

Conacul oferă în același timp un acces facil la tot ce înseamnă Brașovul. Piața Sfatului se află la doar 7 kilometri, până în Poiana sunt 21 de kilometri iar până la Castelul Bran 31 de kilometri.

Compania care deține franciza lanțului de restaurante fast-food Spartan intră pe piața hotelieră CITEȘTE ȘI Compania care deține franciza lanțului de restaurante fast-food Spartan intră pe piața hotelieră

Este amplasat pe un teren de două hectare care oferă multiple posibilități de folosire sau dezvoltare. Construcția datează de la 1873 și este una tipică locului și epocii: construcție solidă, masivă, cu ziduri exterioare având o grosime de 60 cm, pereți interiori groși de 50 cm și camere înalte de 3,50 metri. Suprafața actuală utilă a casei este de 272 metri pătrați situați la parter și în care sunt 5 camere, două bucătarii și două bai. Beciul are 60 metri pătrați, iar mansarda 272 metri pătrați utili, însă necesită un proces de renovare.

Casa are tavanele înalte și spațiile vitrate mari. Construcția este în stare foarte bună, fără probleme structurale sau estetice, mansarda fiind singura care va necesita lucrări de amenajare, nefiind niciodată folosită de actualii proprietari.

FOTO Conacul boieresc cunoscut sub numele de

Arhivele Statului oferă referințe despre "Stupina lui Christoph", sub forma de înscrisuri și hărți, datând încă de la 1845.

Viitoarea destinație a conacului poate fi reședință permanentă, casă de vacanță, pensiune sau centru de evenimente. Pe lângă acestea, terenul foarte fertil, folosit de proprietari pentru agricultură, se poate transforma oricând în baza unei micro-ferme ecologice adiționale funcțiunii de bază, întrucât nu au fost niciodată folosite îngrășăminte chimice.

Centura Brașovului este la 3 kilometri distanță, iar viitorul aeroport de la Ghimbav la mai puțin de 5 kilometri, așadar accesul spre și dinspre locație se face extrem de ușor, ceea ce reprezintă un atu important dacă proprietatea va primi o destinație comercială. 

FOTO Conacul boieresc cunoscut sub numele de

viewscnt
Afla mai multe despre
conac boieresc
stupina lui christoph