Portico Investments, deținut indirect de fondul de pensii Washington State Investment Board, unul dintre cele mai mari din SUA, vinde 6 clădiri către Praktiker Real Estate și Lidl România. Tranzacții de peste 8,5 milioane euro

Portico Investments, deținut indirect de fondul de pensii Washington State Investment Board, unul dintre cele mai mari din SUA, vinde 6 clădiri către Praktiker Real Estate și Lidl România. Tranzacții de peste 8,5 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2021

Portico Investments, deținut indirect de fondul de pensii Washington State Investment Board – unul dintre cele mai mari din SUA - a vândut șase clădiri de retail din portofoliu către Praktiker Real Estate și Lidl România, în două tranzacții care cumulează peste 8,5 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat recent că Portico a intrat în runda a doua pentru achiziția celor 9 magazine Metro scoase la vânzare în România. Ion Țiriac a fost interesat, dar s-a retras din cursă.

Portofoliul vândut acum de Portico Investments cuprinde șase proiecte de retail, localizate în Tulcea, Reșița, Râmnicu Vâlcea, Drobeta-Turnu Severin, Bârlad, fiind închiriate de Lidl, Penny Market, MOL România, Jysk, Altex, Ingrimar, Adidas, Romstal și Pepco, cu o suprafață închiriabilă totală de 16.312 de metri pătrați.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Cu excepția clădirii Lidl Reșița, care a fost achiziționată chiar de către retailerul Lidl, toate celelalte cinci clădiri au fost cumpărate de către Praktiker Real Estate, compania controlată de Omer Susli, care în 2014 a preluat operațiunile Praktiker România și pe care ulterior l-a vândut către britanicii de la Kingfisher și a înființat apoi brandul de decorațiuni Homelux.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Cele două tranzacții fac parte din strategia Portico Investments de a-și optimiza portofoliul, renunțând la proprietățile din orașe mai mici și de a achiziționa noi spații de retail închiriate de ancore de food localizate în Capitală și în orașele mari din țară. În paralel, dezvoltatorul a  făcut patru noi achiziții, în București, Cluj și Timișoara.

Investitor și dezvoltator imobiliar de top în Europa Centrală și de Est, Portico Investments se concentrează în principal pe proprietăți imobiliare din zona de comerț alimentar, în locații de calitate, care sunt integrate în comunități durabile. Compania administrează 69 de proprietăți în România, Ungaria și Olanda, cu o suprafață închiriabilă de 135.000 de metri pătrați de spații de retail.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Anul trecut, în februarie, Portico Investments România a vândut și complexul multifuncțional Oradea Plaza către grupul de firme cu capital autohton Lotus Center.

viewscnt
Afla mai multe despre
portico investments
lidl