Globalworth, liderul pieței de birouri din România, își crește afacerile și portofoliul

Globalworth, liderul pieței de birouri din România, își crește afacerile și portofoliul
scris 11 mar 2019

Globalworth, liderul pieței de birouri din România și Polonia, anunță o creștere cu 161% a venitului operațional net în 2018, în comparație cu anul anterior. În urma extinderii continue, atât în România, cât și în Polonia, prin finalizarea de achiziții, proiecte de dezvoltare și încheierea de noi parteneriate, venitul operațional net înregistrat de companie a crescut la 133,4 milioane de euro.

Suprafața totală închiriabilă a portofoliului a atins 1 million de metri pătrați, iar valoarea acestuia a crescut cu 35,6%, ajungând la 2,5 miliarde de euro, dintre care 51% în România și 49% în Polonia.

Aproximativ 60.000 de locuințe finalizate în România, în 2018. Cele mai multe sunt în mediul urban CITEȘTE ȘI Aproximativ 60.000 de locuințe finalizate în România, în 2018. Cele mai multe sunt în mediul urban

În 2018, Globalworth a încheiat achiziții cu o valoare totală de 538 millioane de euro, acestea cuprinzând cinci investiții în clădiri din Polonia și trei terenuri achiziționate în București, unde compania își propune să dezvolte noi clădiri de birouri. De asemenea, Globalworth a negociat și preluarea sau extinderea a 121.800 de metri pătrați de spațiu comercial în România și Polonia, dintre care 67.900 de metri pătrați sunt reprezentați de noi închirieri sau extinderi și 54.000 de metri pătrați de reînnoiri.

În ceea ce privește dezvoltarea proiectelor deja începute, compania a finalizat atât faza A a complexului Globalworth Campus, odată cu livrarea clădirii Tower II, cât și noul sediu al companiei Renault, acestea adăugând portofoliului 70.500 de metri pătrați de spații de birouri de înaltă calitate. Construcția ultimei clădiri de birouri din cadrul Gobalworth Campus, Tower III, cu o suprafață de 34.800 de metri pătrați, este în plină desfășurare și urmează să fie finalizată în T4-2019, aceasta fiind încă de la finalul anului 2018 în proporție de 60% închiriată sau în curs de închiriere.

Pe lângă acestea, compania a demarat și lucrările la două proiecte noi – clădirea de birouri Globalworth Square, cu o suprafață de 26.400 de metri pătrați, și o unitate de 17.700 mp în cadrul parcului industrial TAP II din Timișoara. În continuare, Globalworth își propune să își extindă portofoliul cu încă 76.000 de metri pătrați de noi proiecte de birouri în București și până la 150.000 de metri pătrați de proiecte industriale și logistice ușoare în Timișoara.

La finalul anului 2018, proprietățile care dețin certificări Green reprezentau 71% din portofoliul companiei, cu potențial de creștere de până la peste 100%, având în vedere că unele dintre proprietăți se află în prezent în curs de certificare.

În 2018, Globalworth a lansat și emisiunea de eurobonduri în valoare 550 millioane de euro, din luna martie, care a fost suprasubscrisă de peste două ori, iar în iunie Globalworth Polonia a finalizat majorarea de capital de 450 millioane de euro, având ca scop susținerea extinderii continue a portofoliului. În cadrul celei din urmă, 300 de milioane de euro au fost subscrise de Globalworth și 150 de milioane de euro de către cel mai mare acționar al Globalworth, Growthpoint Properties.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
real estate