Hagag pregătește un proiect rezidențial de lux lângă Circul de Stat

Hagag pregătește un proiect rezidențial de lux lângă Circul de Stat

Yitzhak Hagag, cofondator și acționar Hagag Development Europe

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 sep 2023

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de omul de afaceri Yitzhak Hagag, a semnat un contract de achiziție, în valoare de 2.500 de euro/metru pătrat ,pentru un teren de lângă Circul de Stat, din București, pe care vrea să construiască un ansamblu rezidențial cu 80 de apartamente de lux, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Terenul are o suprafață de 3.198 de metri pătrați, este situat pe Aleea Circului, nr. 5, și a fost contractat de Hagag la un preț de 8 milioane de euro, din care a plătit 2,5 milioane de euro. Suma principală de bani urmează a fi achitată în momentul obținerii autorizației de construire. 

Planul Hagag este să intre într-un parteneriat de dezvoltare, în care să dețină controlul. În parteneriat intenționează să dezvolte un proiect rezidențial și comercial cu o suprafață construită de circa 12.800 de metri pătrați distribuită în două clădiri, una cu 11 etaje și cealaltă cu 8 etaje, și care să cuprindă circa 80 de apartamente premium, circa 850 de metri pătrați de spațiu comercial și circa 113 locuri de parcare, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Primăria Sectorului 2 a emis deja un certificat de urbanism pentru construirea unui ansamblu rezidențial și funcțiuni mixte cu un regim de înălțime de 4 subsoluri, parter și 14 etaje supraterane. Documentul a fost obținut de compania Top Residence TD, deținută în proporție de 50% de o firmă a familiei Ioana Carmen și Cornel Petruț Ion, care figurează ca acționar într-o serie de firme de proiecte imobiliare alături de familia lui Alin Niculae - proprietarul Oscar Downstream și restul de 50% de familia Alice-Camelia și Ilie Potecaru, proprietară a afacerii din agricultură Euromellis Natura, cu sucuri bio de cătină.

EXCLUSIV Nepotul lui Gabriel Popoviciu vrea să cumpere un teren pentru un parc de retail și rezidențial într-o zonă fierbinte din Oradea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nepotul lui Gabriel Popoviciu vrea să cumpere un teren pentru un parc de retail și rezidențial într-o zonă fierbinte din Oradea

Contactați de Profit.ro pentru detalii despre acest proiect, reprezentanții Hagag Development Europe nu au dorit să comenteze.

Prețul de 2.500 de euro/metru pătrat depășește valoarea tranzacției, considerată un record în zonă, prin care antreprenorul Adrian Polec a plătit circa 2.000 de euro/metru pătrat producătorului de medicamente Biofarm pentru un teren aflat la mai puțin de un kilometru și jumătate de Aleea Circului, spre Piața Victoriei.

În zona Parcul Circului mai lucrează la proiecte rezidențiale Raluca Simu, proprietara comerciantului de ceasuri și bijuterii Cellini, soție a omului de afaceri Horia Simu, care construieste aici ansamblul Cellini Residence, iar Dan Șucu, proprietarul Mobexpert, și partenerii săi așteaptă autorizarea unui ansamblu rezidențial cu peste 300 de apartamente în aceeași zonă.

Evoluția Hagag

Portofoliul imobiliar românesc al Hagag depășește valoarea de 300 de milioane de euro, potrivit propriului anunț. A finalizat până acum restaurarea fostului sediu Petrom de pe Calea Victoriei 109, transformat în spații comerciale și pentru birouri; restaurarea clădirii istorice de pe Calea Victoriei 139, care s-a transformat în 33 de apartamente; și primele 3 blocuri dintr-un complex rezidențial dezvoltat pe malul lacului Pipera din Voluntari, care va cuprinde, la final, 17 blocuri cu 1.350 de apartamente, o investiție de 90 de milioane de euro.

Hagag a preluat proiectul rezidențial inițiat de antrenorul de fotbal Cosmin Olăroiu în locul fostei fabrici Izolatorul din zona Electronicii a Bucureștiului și dezvoltă aici o primă fază cu 245 de locuințe.

Conflict între managerii Meta Estate Trust. Directorul general Oriol Casellas Deig a demisionat și va fi înlocuit de Antoanela Comșa CITEȘTE ȘI Conflict între managerii Meta Estate Trust. Directorul general Oriol Casellas Deig a demisionat și va fi înlocuit de Antoanela Comșa

Hagag mai deține Palatul Știrbei, pentru renovarea căruia a alocat un buget de 20 de milioane de euro; un teren în cartierul Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Iulian Aronovici cu 3.200 de euro/metru pătrat, pe care construiește un bloc cu 35 de apartamente de lux; un teren tot în Primăverii, cumpărat de la omul de afaceri Radu Dimofte cu peste 5.800 de euro/metru pătrat, pe care vrea să construiască un bloc cu 18 apartamente de lux; o clădire istorică cu arhitectură socialistă, cumpărată cu peste 9 milioane de euro, de pe strada Tudor Arghezi, nr. 21. Clădirea Institutului de Proiectare pentru Construcții Tipizate (I.P.C.T.) va cuprinde, după reabilitare, un mix de spații comerciale și de birouri.

De asemenea, a mai cumpărat și sediul Institutului de Studii și Proiectări Hidroenergetice (ISPH) din centrul Bucureștiului, pe care îl va renova și transforma în hotel. În plus, dezvoltatorul imobiliar a anunțat că a cumpărat hotelul Susai din Predeal de la omul de afaceri Adrian Sârbu, proprietarul Mediafax Group, și că va investi în renovarea lui 60 de milioane de euro, pentru a atinge un standard de minim 5 stele.

Profit.ro a mai scris că Hagag a intrat într-o tranzacție cu grupul de investiții al miliardarului Teddy Sagi pentru achiziția clădirilor de birouri pe care acesta le are în România. De asemenea, este în proces de achiziție a unui complex de birouri deținut de grupul canadian SNC-Lavalin. Proprietatea vizată urmează a fi transformată în hotel și este localizată aproape de Palatul Știrbei și fostul sediu Petrom de pe Calea Victoriei, București, ambele în portofoliul Hagag.

EXCLUSIV Familia Cobâlaș planifică dublarea ansamblului său rezidențial din Pipera, pe un teren suplimentar de la Becali. Banii câștigați îi vor investi în mici hale de depozitare, alături de Globalworth CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Cobâlaș planifică dublarea ansamblului său rezidențial din Pipera, pe un teren suplimentar de la Becali. Banii câștigați îi vor investi în mici hale de depozitare, alături de Globalworth

Investitorul este într-un acord de cumpărare și cu familia Caramihai, care deține restaurantul Casa Albă, pentru 3 loturi de teren din Pădurea Băneasa cu o suprafață de 22.300 de metri pătrați și un preț de 15,5 milioane euro. Totodată, a semnat un acord și cu o companie a grupului austriac A-Heat, care deține complexul de wellness Therme din Balotești, pentru achiziția unui teren din Pădurea Băneasa pe care este autorizată construcția a sute de apartamente.

Hagag este în curs de a achiziționa celebrul hotel Rex din Mamaia de la moștenitorii lui Dan Adamescu și se regăsește și pe lista cumpărătorilor interesați de achiziția clădirii Casei de Modă Venus din centrul Bucureștiului.

viewscnt
Afla mai multe despre
hagag
alin niculae
yitzhak hagag