Holcim a semnat acorduri de vânzare a afacerilor sale din Uganda și Tanzania

Holcim a semnat acorduri de vânzare a afacerilor sale din Uganda și Tanzania
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2023

Producătorul de materiale de construcții Holcim, prezent și în România, a semnat acorduri de vânzare a afacerilor sale din Uganda și Tanzania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, grupul a încheiat un acord pentru vânzare a Hima Cement Ltd, subsidiara sa locală din Uganda, către Sarrai Group, pentru o valoare a întreprinderii de 120 milioane de dolari, scrie News.ro.

DOCUMENT Dezvăluire - Cum a intrat Blue Air în insolvență CITEȘTE ȘI DOCUMENT Dezvăluire - Cum a intrat Blue Air în insolvență

Holcim a fost de asemenea de acord să-și vândă participația de 65% la Mbeya Cement Company Ltd din Tanzania, către Amsons Group, pentru o sumă nedezvăluită.

Finalizarea ambelor tranzacții este condiționată de obținerea avizelor de reglementare respective.

Martin Kriegner, director regional pentru Asia, Orientul Mijlociu și Africa a declarat că ”Aceste dezinvestiții avansează strategia noastră de a ne consolida poziția de lider pe piețele de bază, ca lider global în soluții de construcție inovatoare și durabile. Cu Sarrai Group și Amsons Group, suntem încântați că am găsit parteneri strategici și de încredere, care sunt cel mai bine poziționați pentru a dezvolta aceste afaceri pe termen lung.”

Holcim este lider global în soluții de construcție inovatoare și durabile, cu un număr de 65.000 de angalați la nivel global.

Compania oferă clienților săi din toate regiunile să construiască mai bine cu mai puțin, cu gama sa largă de soluții circulare și cu emisii scăzute de carbon, de la ECOPact la ECOPlanet.

Ungaria majorează salariul minim CITEȘTE ȘI Ungaria majorează salariul minim

Cu sistemele sale inovatoare, de la acoperișul Elevate până la izolația PRB, Holcim face clădirile mai sustenabile în utilizare, stimulând eficiența energetică și modernizarea ecologică. Având durabilitatea în centrul strategiei sale, Holcim va deveni o companie cu zero net cu obiective de 1,5 °C validate de inițiativa Science Based Targets (SBTi).

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o fabrică de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, cinci stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor – prin Geocycle) și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate).

În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2.000 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
holcim
uganda