Inspectoratul de Stat în Construcții va fi reorganizat

Inspectoratul de Stat în Construcții va fi reorganizat
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2021

Inspectoratul de Stat în Construcții va fi reorganizat, urmând să fie desființate inspectoratele regionale și 20 de posturi de conducere, ceea ce va duce la o economie de 3 milioane de lei pe an, potrivit unui proiect de lege adoptat de Guvern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noile tranzacții imobiliare pregătite și planurile pentru piața de real estate vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro - Cum iese piața imobiliară din criza COVID-19, programată pentru 3 iunie, cu sprijinul Nordis Group, ELCO, Genesis Property, Akcent Development, SVN Romania, Iulius și Novatik, și care îi va aduna pe cei mai importanți jucători în domeniu, urmând să fie  transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii pot fi văzute AICI

”Se va desființa nivelul regional al ISC, vor fi desființate 20 de posturi de conducere, se va eficientiza munca și se va face o economie de peste 3 milioane de lei pe an” a declarat, după ședința de Guvern, ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Ministerul Dezvoltării a anunțat, în februarie, intenția de a desființa nivelul regional al ISC, instituție aflată în subordinea ministerului. În prezent, ISC are atât aparat central, cât și inspectorate regionale și județene, fiind singura instituție cu trei niveluri din subordinea ministerului, scrie News.ro.

”Multe dintre sarcinile inspectorilor regionali sunt aceleași cu cele ale inspectorilor județeni, fapt care a condus la întârzierea soluționării unor sarcini, la sincope și scăderea operativității. Ținta este eficientizarea muncii și a costurilor. Vom păstra, pe lângă organismul central, nivelul cel mai apropiat de cetățean, cel județean. Nivelul regional va fi desființat”, a spus ministrul Cseke Attila.

Ministrul a explicat că există unitate regională a ISC, în care există inspector șef regional și șef serviciu de coordonare a activității de control, fără inspectori și fără posibilitatea de a îndeplini sarcinile de bază ale instituției.

EXCLUSIV Fosta fabrică Romprim - aproape total demolată și terenul vândut pentru circa 1.000 de apartamente. Producătorul s-a mutat în Otopeni, după o reducere drastică de angajați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fosta fabrică Romprim - aproape total demolată și terenul vândut pentru circa 1.000 de apartamente. Producătorul s-a mutat în Otopeni, după o reducere drastică de angajați

”De asemenea, din analiza activității instituției, rezultă că, în regiunea Sud-Vest, un inspector județean din județul Olt a efectuat, în medie pe anul 2020, 89 de controale, în timp ce un inspector regional a efectuat doar 19,5 controale – a arătat ministrul, care a adăugat că situația este valabilă și pentru celelalte inspectorate regionale.

La nivelul inspectoratelor regionale în construcții, sunt propuse spre desființare toate cele 160 de posturi. Parlamentul urmează să dezbată, în procedură de urgență, propunerea legislativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
inspectoratul de stat în construcții
guvern