Investitorul georgian Shalom Shai intră pe piața imobiliară românească prin achiziția a 3 clădiri de birouri boutique

Investitorul georgian Shalom Shai intră pe piața imobiliară românească prin achiziția a 3 clădiri de birouri boutique
scris 6 nov 2020

Omul de afaceri georgian Shalom Shai, fondatorul grupului Dona, a achiziționat clădirea de birouri butique Astoria Business Center din centrul Bucureștiului de la compania cu capital grecesc Bluehouse Capital la un preț de 9 milioane de euro. Aceasta se alătură altor două proprietăți similare, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Shalom Shai (Shimshilashvili) a fondat grupul Dona în 2011, însă el a activat anterior pe piața imobiliară din Israel. El dezvoltă o serie de proiecte rezidențiale în Tbilisi, capitala Georgiei.

Dona Real Estate a intrat pe piața din România prin achiziția de clădiri de birouri de tip boutique și, alături de Astoria Business Center, mai are în portofoliu clădirile de birouri Izvor 80 Office Building (6.600 metri pătrați utili) și Rosetti Business Center (2.600 metri pătrați utili).

„Astoria Business Center are o suprafață închiriabilă de 4.200 metri pătrați cu spații de birouri, la care se adaugă o suprafață de 420 metri pătrați de terase. Clădirea dispune și de 48 locuri de parcare, amenajate la cele două niveluri de la subsol”, precizează consultantul tranzacției Adrian Călinescu de la ESOP Consulting | CORFAC International.

Surpriză: Iulian Dascălu atrage un nou investitor sud-african pe piața imobiliară românească, printre ai cărui acționari sunt cel mai mare fond de pensii din Africa și monarhia Bafokeng, pentru mega-proiectul Romexpo CITEȘTE ȘI Surpriză: Iulian Dascălu atrage un nou investitor sud-african pe piața imobiliară românească, printre ai cărui acționari sunt cel mai mare fond de pensii din Africa și monarhia Bafokeng, pentru mega-proiectul Romexpo

În acest an, s-au dat în folosință sau sunt în curs de livrare doua clădiri noi de tip boutique, cu finisaje premium, situate în zone centrale. Acestea vor avea în total o suprafață de 13.000 metri pătrați spații de birouri de clasă A. Anul viitor se estimează că se vor livra încă două clădiri de acest tip cu o suprafață totală de 19.500 metri pătrați.

Proiectele livrate în 2020 sunt H Victoriei 109 și Zone 313, iar anul viitor se estimează că se va inaugura Matei Millo Novotel Office și Politehnică Business Tower. Vârful livrărilor pe acest segment de piață a fost înregistrat în 2018, când au fost finalizate șapte proiecte, cu un total de 31.948 metri pătrați.

Printre chiriașii care au semnat contracte de închiriere sau pre-închiriere în clădiri boutique, în 2020 se numără agenții de publicitate,  firme de consultanță în afaceri, case de avocatură, firme de construcții, companii din domeniul IT&C, cum ar fi Skin Media, Just Master Activities, Aktor, S.M.A.P.E., Cegedim RX, Bit Sentinel. Suprafețele tranzacționate la închiriere în București în clădiri tip boutique variază între 154 metri pătrați și 3.500 metri pătrați. Spațiile închiriate și pre-închiriate au cumulat birouri  cu o suprafață totală de 17.150 metri pătrați, în primele nouă luni din 2020.

Investitorul georgian Shalom Shai intră pe piața imobiliară românească prin achiziția a 3 clădiri de birouri boutique

viewscnt
Afla mai multe despre
shalom shai
dona real estate
astoria business center
bluehouse capital