Italienii de la Cerved intră pe piața serviciilor imobiliare din România prin achiziția unei divizii a Eurobank

Italienii de la Cerved intră pe piața serviciilor imobiliare din România prin achiziția unei divizii a Eurobank
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 31 ian 2019

Grupul italian Cerved, unul dintre cei mai mari jucători europeni din sectorul analizei riscului de creditare, a intrat pe piața serviciilor de consultanță imobiliară din România prin achiziția Eurobank Property Services, divizie a grupului elen Eurobank, aflat în proces de retragere de pe piața locală. Tranzacția a fost semnată pentru o sumă inițială de 8 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

La sfârșitul anului trecut, Banca Transilvania a finalizat procesul de fuziune cu Bancpost, după ce a cumpărat-o de la Eurobank.

Cerved va prelua Eurobank Property Services (EPS) din Grecia, precum și subsidiarele sale din România și Serbia. Companiile sunt specializate în activități de evaluare, vânzări și închirieri de proprietăți imobiliare, audit, analize de piață și administrarea proprietății.

Tranzacția este estimată că va fi încheiată în primul trimestru al acestui an pentru 8 milioane de euro. O sumă suplimentară de 5 milioane de euro va fi plătită după atingerea anumitor rezultate economice până în 2023. În paralel, EPS va intra într-un angajament de trei ani, cu o clauză automată de reînnoire a mecanismului de până la doi ani suplimentari, pentru furnizarea de servicii imobiliare către Eurobank.

EXCLUSIV Stefano Albarosa, care a construit cele mai mari parcuri logistice din țară, așteaptă afaceri de 35-37 milioane de euro din imobiliare. Familia sa a cumpărat și o fabrică în Brașov CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Stefano Albarosa, care a construit cele mai mari parcuri logistice din țară, așteaptă afaceri de 35-37 milioane de euro din imobiliare. Familia sa a cumpărat și o fabrică în Brașov

„Eurobank Property Services România va beneficia de sinergii comerciale cu operațiunile de management de credit pe care Cerved le are deja în România“, explică Andrea Mignanelli, CEO al Cerved Credit Management Group.

Tranzacția este în linie cu strategia diviziei Cerved Credit Management de a se extinde în țările europene, începând de la Grecia și România, și de a-și stabili birouri imobiliare locale specializate în evaluări și audit. La rândul său, Eurobank intenționează să adopte un model de afaceri bazat pe externalizarea serviciilor imobiliare, motiv pentru care a intrat în parteneriat cu Cerved.

Eurobank Property Services este unul dintre jucătorii importanți de pe piața serviciilor imobiliare din România, efectuând peste 10.000 de evaluări anual. Subsidiara a fost înființată în 2005, iar în prezent deține o rețea de 13 birouri.

Cerved Group operează în România din 2014, prin intermediul diviziei de colectare a creanțelor Cerved Credit Collection, prezentă cu trei sedii la nivel național, în Cluj-Napoca, Oradea și Craiova.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurobank
cerved
bancpost
eurobank property services