Miliardarul ceh Radovan Vitek a preluat Felicia Shopping Center din Iași, într-o tranzacție ce a mai cuprins 11 proprietăți comerciale din regiune

Miliardarul ceh Radovan Vitek a preluat Felicia Shopping Center din Iași, într-o tranzacție ce a mai cuprins 11 proprietăți comerciale din regiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2017

Dezvoltatorul imobiliar CPI Property Group, controlat de miliardarul ceh Radovan Vitek, a finalizat preluarea unui portofoliu de 11 proprietăți comerciale din regiune, printre care și centrul comercial Felicia Shopping Center din Iași.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CPI Property Group a anunțat că subsidiare ale CPI au finalizat achiziția unui portofoliu cu 11 proprietăți printre care Felicia Shopping Center, Ogrody Shopping Center din Elblag (Polonia), centrele comerciale Olympia și Nisa din Plzen, respectiv Liberec (Cehia), Polus și Campona din Budapesta (Ungaria), precum și două depozite și spații de birouri în Ungaria și Cehia, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 265.000 de mp. Tranzacția s-a încheiat pe 29 martie 2017.

"Portofoliul nostru ajunge la 20 de centre comerciale. Suntem pregătiți să integrăm noile active în structura noastră și să lucrăm la strategii pe termen lung care să ne permită să fim competitivi în contextul actual și viitor", a declarat Tomas Salajka, director de achiziții, asset management și vânzări în cadrul CPI Property Group.

Finanțarea achiziției este prin credite bancare care totalizează circa 440 de milioane de euro, dar și fonduri proprii. Valoarea totală a tranzacției, anunțată la începutul anului, nu a fost dezvăluită.

Retailerul german Penny Market a investit 19 milioane euro într-un depozit logistic din județul Bacău CITEȘTE ȘI Retailerul german Penny Market a investit 19 milioane euro într-un depozit logistic din județul Bacău

Felicia Iași a înregistrat o creștere a vânzărilor de 10% în 2015, an în care au fost atrași chiriași noi precum Pepco, House Fit, ProfiHairShop și Drogerie Markt. Proiectul, cu o suprafață închiriabilă de 28.500 metri pătrați, are în prezent un grad de ocupare de 100%.

CPI Property deține mai multe terenuri în România, în București, Mogoșoaia și Timișoara, și are în pregătire cinci proiecte pe segmentele rezidențial, retail, birouri și logistică, inclusiv Pro Tower, clădire de birouri clasa A cu o suprafață de 11.700 mp, în sectorul 2 din Capitală.   Grupul este prezent pe piața românească prin mai multe firme, printre care CPI România, Bucharest Development, Bucharest Properties și Est-Europe Development. La nivel de grup, portofoliul CPI Property este evaluat la 4,2 miliarde de euro, și cuprinde, pe lângă proprietățile din România, peste 300 de proiecte și active în Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria și Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
radovan vitek
mall iasi