Ministerul Fondurilor Europene se mută din clădirea lui Papalekas la Parlament

Ministerul Fondurilor Europene se mută din clădirea lui Papalekas la Parlament
scris 27 ian 2016

Ministerul Fondurilor Europene se va muta din clădirea Tower Centre International din Piața Victoriei, deținută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, în condițiile în care contractul de închiriere a expirat la finalul anului trecut. Noul sediu al Ministerului va fi la Palatul Parlamentului.

Ministerul ocupa circa 7.000 de metri pătrați în clădirea de 22.228 metri pătrați. Ministerul Fondurilor Europene s-a mutat în clădirea din Piața Victoriei în anul 2013, iar în 2014 și-a dublat suprafața ocupată.

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de hotărâre prin care Ministerul Justiției cedează Ministerului Fondurilor Europene mai multe spații pe care le deține la Palatul Parlamentului.

Surse guvernamentale au declarat pentru Profit.ro că sediul central al Ministerului Fondurilor Europene și alte structuri ale acestuia, care funcționau în alte spații, vor funcționa într-un spațiu comun la Palatul Parlamentului.    

Potrivit unui anunț de intenție de anul trecut, ministerul voia să închirieze sau să cumpere un nou sediu, însă procedura a fost anulată deoarece nu a primit nicio ofertă până la data limită.

Potrivit informațiilor din piață, în Tower Centre International, ministerul plătea o chirie lunară de 17 euro/mp.

Tower Centre International, unde mai au sediu Hidroelectrica, EY, Huawei, Cegeka și Deutsche Bank, este unul dintre cele mai importante proiecte deținute de Papalekas prin intermediul firmei Globalworth, fondată de omul de afaceri.

Papalekas deține în România un portofoliu de proiecte imobiliare de peste 800 de milioane de euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
papalekas
sediu
minister
fonduri europene
parlament