Numărul locuințelor date în folosință a scăzut

Numărul locuințelor date în folosință a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Numărul de locuințe date în folosință în România, în primul trimestru al acestui an, a scăzut cu 578 de unități față de aceeași perioadă din 2022, până la 15.329 unități, conform Institutului Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe medii de rezidență, în intervalul analizat, cele mai multe locuințe au fost construite în mediul urban, ponderea fiind de 61,5%, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Fostul bancher de top Dominic Bruynseels și-a vândut magazinele Mega Image din Oradea familiei Iepure și medicilor Cristian Pop și Daniel Angelescu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fostul bancher de top Dominic Bruynseels și-a vândut magazinele Mega Image din Oradea familiei Iepure și medicilor Cristian Pop și Daniel Angelescu

Potrivit statisticii oficiale, repartiția pe fonduri de finanțare a locuințelor terminate relevă faptul că, în trimestrul I din 2023, comparativ cu perioada similară din anul anterior, numărul locuințelor finalizate cu fonduri private s-a diminuat cu 856 de locuințe, dar s-a majorat din fondurile publice cu 278 de unități locative.

Distribuția în profil regional evidențiază o scădere a numărului locuințelor terminate în următoarele regiuni de dezvoltare: București-Ilfov (-885 de locuințe), Nord-Vest (-740), Centru (-262) și Vest (-69).

Pe de altă parte, creșteri s-au înregistrat în următoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (+796 de locuințe), Sud-Est (+351), Sud-Vest Oltenia (+190) și Sud-Muntenia (+41).

viewscnt
Afla mai multe despre
case
imobiliare