Papalekas a ajuns la un portofoliu imobiliar de peste 830 milioane de euro, în creștere cu 46%

Papalekas a ajuns la un portofoliu imobiliar de peste 830 milioane de euro, în creștere cu 46%
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2015

Compania Globalworth Real Estate Investments Limited , controlată de omul de afaceri Ioannis Papalekas,  a ajuns la sfârșitul lunii septembrie să dețină active imobiliare de 831,8 milioane de euro pe piața românească și a obținut venituri nete operaționale nete de 20,1 milioane de euro, în creștere de peste 2,6 ori față de perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Față de luna iunie, valoarea portofoliului a crescut cu 2,84%, de la 808,8 milioane de euro, în principal ca rezultat al investițiilor realizate în trimestrul al treilea, iar comparativ cu luna septembrie a anului trecut, când portofoliul se situa al 554 milioane de euro, a fost consemnat un avans de 46%.

Gradul de îndatorare a companiei este de 47,5%, față de 44,9% în iunie, în creștere cu 2,6 puncte procentuale. În schimb, comparativ cu septembrie anul trecut, când 32,4% din active reprezentau datorii, creșterea este de 12,5 puncte procentuale.

Veniturile înainte de taxe s-au cifrat la 39,3 milioane de euro, în scădere cu 52,9% comparativ cu perioada ianuarie-septembrie 2014, regres înregistrat ca urmare a mai multor achiziții de subsidiare în 2014. Compania a raportat EBITDA de 38,2 milioane de euro, față de 10 milioane de euro în intervalul similar din 2014, respectiv în creștere de aproape 4 ori.

”Piața românească oferă investiții imobiliare attractive pe termen mediu și lung.  Credem că investitorii globali își vor muta capitalul gradual considerate ”paradisuri sigure” spre piețe mai periferice, precum România, pentru a căuta investiții cu randamente mai mari. Ca rezultat, România ar trebui să devină o destinație mai atractivă pentru o gamă mai largă de investitori”, consideră reprezentanții Globalworth.

Globalworh a finalizat în acest an preluarea clădirilor de birouri Nusco Tower, UniCredit Tower și clădirea A din complexul Green Court, pentru care a plătit aproape 130 de milioane de euro. Compania este unul dintre cei mai  importanți investitori de pe piața locală imobiliară și mai are în portofoliul clădiri de birouri precum Tower Center International, BOB, BOC, compexul Upground.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
venituri
active