Peste 60% dintre analiștii CFA România consideră că prețurile proprietăților imobiliare sunt supraevaluate

Peste 60% dintre analiștii CFA România consideră că prețurile proprietăților imobiliare sunt supraevaluate
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2020

Mai mult de jumătate (62%) dintre analiștii CFA România consideră că prețurile proprietăților imobiliare din principalele orașe sunt supraevaluate, iar un procent aproape similar (61%) estimează majorarea dobânzilor pentru scadențe scurte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni (februarie 2021/februarie 2020) a înregistrat o valoare medie de 4,04%, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Proprietarii depozitelor Eurocooling din Colentina testează piața rezidențială, motivați de vecinii lor, care pregătesc mii de apartamente și spații comerciale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarii depozitelor Eurocooling din Colentina testează piața rezidențială, motivați de vecinii lor, care pregătesc mii de apartamente și spații comerciale

Sunt de remarcat anticipațiile privind majorarea ratelor de dobândă atât pentru scadențele scurte (ROBOR 3M) cât și pentru cele lungi (obligațiuni suverane cu scadența 5Y /5 ani/ denominate în RON), peste 61% și respectiv 64% dintre participanții la sondaj anticipând aceste evoluții. În ceea ce privește prețurile proprietăților imobiliare din principalele orașe, aproape 62% dintre respondenți le consideră supraevaluate", se arată într-un comunicat al CFA România.

În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, aproape 85% dintre participanți anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel, valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8345, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8931.

viewscnt
Afla mai multe despre
cfa romania
preturi imobiliare