Primul ansamblu rezidențial cu energie verde din București a vândut deja 200 de apartamente și a demarat faza a doua a proiectului

Primul ansamblu rezidențial cu energie verde din București a vândut deja 200 de apartamente și a demarat faza a doua a proiectului
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 29 iul 2016

Cartierul Solar, ansamblu rezidențial cu energie verde, amplasat în sudul Bucureștiului, a vândut 200 de apartamente din cele 264 disponibile în prima fază a proiectului și continuă investițiile de 15 milioane de euro în faza a doua a proiectului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dintre apartamentele vândute în prima fază a proiectului, 70% au fost cumpărate prin programul Prima Casă, 20%, cu plata cash, iar 10%, prin credite ipotecare și rate la dezvoltator. Valoarea investiției în prima fază a fost de 12 milioane de euro.

„Cartierul Solar anunță finalizarea primei etape de construcție și sosirea primelor familii în ansamblu. Am reușit să vindem, în această primă fază, peste 200 de apartamente și, mai mult decât atât, au fost deja achiziționate peste 30 de apartamente din Faza 2.  De asemenea, în luna iunie, am demarat și construcția celei de a doua etape din ansamblul rezidențial“, a declarat Eugen Ionescu, Project Manager al Cartierului Solar.

Faza 2 va necesita o investiție totală de aproximativ 15 milioane de euro și va include patru blocuri cu 350 de apartamente și o clădire de spații comerciale, totalizând 2.800 metri pătrați. A doua etapă are termen de finalizare luna iunie 2017, urmând ca întregul proiect să se termine în decembrie 2018.

În total, investiția în Cartierul Solar se ridică la peste 45 de milioane de euro. Ansamblul rezidențial va avea o suprafață de 90.000 metri pătrați construiți și va fi formată din 15 blocuri cu un număr total de peste 1.000 de locuințe cu una, două și trei camere. Totodată, complexul va beneficia și de un supermarket, o farmacie, un centru fitness, o grădiniță, un centru de înfrumusețare și un restaurant și va avea 1.200 de locuri de parcare.

Primul complex rezidențial din București doar pentru chiriași, o investiție de 10 milioane de euro CITEȘTE ȘI Primul complex rezidențial din București doar pentru chiriași, o investiție de 10 milioane de euro

Pe terasele blocurilor vor fi amplasate 1.800 de panouri solare care vor contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, generând o producție totală de peste 600 MWh/an. Astfel, proprietarii locuințelor din Cartierul Solar vor beneficia de costuri zero cu energia electrică consumată pentru părțile comune ale blocului.

Prețurile apartamentelor din Cartierul Solar pornesc de la 25.000 de euro pentru un studio și ajung la circa 70.000 de euro pentru un apartament de trei camere.

Cartierul Solar este dezvoltat de Ad Astra Partners, controlată de omul de afaceri Lucian Zlate, de o companie înregistrată în Cipru și de Civiwind, specializată în producția de energie electrică, potrivit ultimelor date din Monitorul Oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
cartierul soalr
energie verde
apartamente
dezvoltare imobiliara