Proprietățile din România i-au adus grupului austriac Immofinanz venituri 45,1 de milioane de euro

Proprietățile din România i-au adus grupului austriac Immofinanz venituri 45,1 de milioane de euro
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 28 iul 2016

Compania imobiliară Immofinanz, cu proprietăți în România de 853 de milioane de euro, a obținut, în perioada 1 mai 2015-30 aprilie 2016, venituri de 45,1 milioane de euro din închirierea proiectelor de pe piața românească, reprezentând 14,3% din veniturile totale din închirieri la nivelul grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele 76 de proprietăți ale Immofinanz din România (19 investiții finalizate, 2 proiecte în dezvoltare, 9 proiecte imobiliare adiționale -apartamente destinate vânzării după finalizare - și 46 de proiecte în analiză)  reprezintă 15,5% din portofoliul total al companiei.

Valoarea reală estimată după finalizarea proiectelor de dezvoltare actuale ale grupului în România se ridică la 106,6 milioane de euro.

Printre cele mai importante proiecte deținute de Immofinanz în România se numără clădirile de birouri Victoria Park, S Park și Iride și centrele comerciale Euromall Pitești, Gold Plaza Baia Mare, Maritimo Shopping Center din Constanța.

La nivel de grup, veniturile din închirieri au scăzut cu 18,4%, la 314,5 milioane de euro, în anul financiar 2015-2016 (față de 385,6 milioane de euro raportate în perioada 2014-2015). Această scădere reprezintă, înainte de toate, rezultatul deteriorării mediului economic din Rusia, unde Immofinanz a oferit reduceri temporare ale chiriilor pentru chiriașii din centrele sale comerciale din Moscova, dar și al vânzării planificate a proprietăților. De altfel, venitul din închirieri generat în Rusia a totalizat 82,2 milioane de euro în anul financiar pentru care se raportează, comparativ cu 136,2 milioane de euro, în anul financiar anterior.

De asemenea, Immofinanz a avut în anul financiar 2015-2016 pierderi de 390 de milioane de euro, cu aproape 4% mai mult decât cele înregistrate în perioada precedentă (376,6 milioane de euro).

Immofinanz a obținut venituri de 34 mil. euro, în creștere ușoară, pe fondul atragerii de noi chiriași în mall-uri CITEȘTE ȘI Immofinanz a obținut venituri de 34 mil. euro, în creștere ușoară, pe fondul atragerii de noi chiriași în mall-uri

„Anul financiar care s-a încheiat a fost influențat de numeroase evenimente și decizii ce au pus bazele transformării Immofinanz într-o companie imobiliară europeană importantă, dar și de situația politică și economică tensionată din Rusia. După succesul important al procedurii de spin-off pentru BUWOG și vânzarea portofoliului nostru logistic, concentrarea companiei noastre pe segmentele de office și retail a reprezentat următorul pas necesar pentru o dezvoltare viitoare. Această creștere va fi una organică, realizată, de exemplu, prin proiectele de dezvoltare inaugurate recent în sectorul de birouri din Germania, sau prin achiziții. Am reușit, de asemenea, să închidem un capitol negativ din trecut, prin încheierea unor acorduri în afara tribunalului în cazul unor procese cu investitori, inițiate înainte de 2009”, a explicat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz.

Grupul a vândut portofoliul de spații logistice, evaluat la 550 de milioane de euro, inclusiv cele din România, companiei Logicor, divizia dedicată segmentului de logistică a fondului american de investiții Blackstone.

Ca urmare a concentrării pe segmentele de office și retail, prioritățile companiei sunt optimizarea structurii portofoliului în aceste două zone și creșterea valorii pentru consolidarea investițiilor.

Achiziția unei participații de aproximativ 26% în CA Immobilien Anlagen AG de către Immofinanz este primul pas către realizarea fuziunii complete planificate a celor două companii. După finalizarea procesului de cumpărare a acțiunilor CA Immo, cele două companii vor demara negocierile asupra fuziunii. Portofoliile acestora se completează reciproc foarte bine și, prin urmare, este de așteptat ca tranzacția să genereze sinergii substanțiale generatoare de valoare. Înainte de fuziune, IMMOFINANZ intenționează să înstrăineze prin spin off sau să vândă portofoliul său din Rusia, caracterizat prin dinamici de piață diferite și un profil de risc mai ridicat

Compania este activă în Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia și Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz
companie imobiliara
proprietati romania
venituri